7×05 – az író vlogja

David Foster, a legutóbbi epizód írója beszél arról, honnan jött a történet, ill. egyéb háttérinfókat tudhatunk meg tőle.

Helló David Foster vagyok, a “House” társproducere, és én írtam az “Unplanned Parenthood” c. epizódot.
A páciens története két sztoriból tevődött össze, amikről olvastam. Az egyik esetnél egy anya rákot adott át a még meg sem született kisbabájának. A másikban pedig a páciensnek két rákja volt, és az egyik gyógyító hatással volt a másik rákra. Szóval összegyúrtam ezt a két sztorit eggyé, és megkaptam azt, hogy egy anya rákot ad át a gyerekének, és hogy tök valószínűtlen, hogy egyszerre két rákja legyen.
Jennifer Grey fantasztikus volt, és örültünk, hogy érdekelte az anya eljátszása. Eredetileg az epizódban az apja, Joel Grey is játszott volna, és érdekes, hogy a végén mindketten meghaltak volna. Nincs semmi bajom a Grey-családdal, csodálatos emberek. De sajnálatos módon így sikerült.
Ebben a részben Tizenhárom helyettesét keressük. És természetesen House-nak köze kell ahhoz lennie, hogy ez hogy következzen be. Ezen a héten egy kissé másmilyen nézőpontból közelítettük meg a témát, és valaki olyat kerestünk, aki már a kórházban dolgozott, ezen az eseten is. Ebből adódik az az előny, hogy már tisztában van azzal, kik vannak a teamben és, hogy kicsoda House. És új nézőpontból látja azt, amit a csapat csinál.
Beszélnék Rachelről: most jön el House első igazi interakciója Rachellel. És House azon van, hogy valójában ne történjen semmi interakció köztük. Szóval próbálja minden eszközzel hárítani ezt az egészet, itt jön képbe Wilson.
Mindig mókás House és Wilson közös jeleneteit írni. Teljesen másféle kapcsolat van köztük: Wilson beszólhat House-nak és House beszólhat Wilsonnak, míg más karakterek nem tehetik ezt meg. És különösen itt, a bébiszitterkedésnél House játszadozhat Wilson felelősségtudatával, hogy az megtegye, amit ő akar. Ez amolyan Tom Sawyer kerítést fest típusú történet*.
Ez egy “House”-epizód, remélem minden benne van, amit szeretnek: orvosi rejtélyek, House-Wilson trükkök, és… Rachel. Mi lehet ennél jobb? Meg egy kis House-Cuddy. Egy kicsi. Csak egy kicsi.

* A „Tom Sawyer kalandjai”-ban, ebben az ifjúsági regényben olvasható az ismert jelenet, amikor a kerítést festi a főszereplő. Jönnek a barátai, akik kárörvendve kérdezik tőle, mit csinál, mert úgy értelmezik, hogy szülői kényszer alatt festi a kerítést. Ő azonban azt mondja nekik: Azt hiszitek, minden nap festhetek kerítést? És erre elkérik tőle az ecsetet, hogy ők is hadd fessenek kerítést. Mert amit szabadon, belülről fakadóan teszünk, azt jó tenni.

Csatlakozás a társalgáshoz

9 hozzászólás

 1. Ok. Vállalom a kockázatot, és leírom, hogy én hogy láttam ezt a részt. Miután megnéztem, négy szó jutott eszembe: Sablonos, erőltetett, kiszámítható és (igen, én is utálom ezt leírni) de unalmas.
  A heti beteg esete volt talán az egyetlen, amit érdekesnek találtam, bár kihagyhatták volna belőle ezt a „nagylány durci, mert anyuci vele nem törődött kiskorában” dolgot.
  A másik szál ugye, a Rachel-House-Wilson-Cuddy-s. Azt leszámítva, hogy a kis csaj tényleg aranyos, egy csomó olyan dolog volt benne, ami nekem nem igazán életszerű. Persze ettől függetlenül voltak benne mókás pillanatok, de:
  1. A bébiszitter most szólt, hogy este nem ér rá, mert…. (gondolom arról az iskolai előadásról nem aznap szólt neki a lánya)
  2. Mutassatok nekem egy nagymamát, akinek, ha azt mondják, hogy vigyázni kellene pár órát az unokára, azt feleli, hogy „Bocsika, de főzőórám van” Ne már!
  3. Adva van nekünk egy zseniális diagnoszta, meg egy nem kevésbé kompetens onkológus. A diagnoszta úgy általában az iroda ajtóban állva is kiszúr egy légypiszoknyi elváltozást, akármilyen felvételen, erre most egy min. ötforintos nagyságú, és formájú valamiről ketten nem képesek megállapítani, hogy az levegő-e, vagy mi fene? Ez most komoly?
  4. Azért Cuddy rendesen bevett egy 180 fokos kanyart. Eddig, ha mamáról, magzatról, babáról volt szó, mindent bevetett, hogy House és csapata 150% figyelmet szenteljen ezeknek az eseteknek. Most meg elintézi egy „ó szard már le, majd telefonon elirányítgatod a csapatodat” mondattal.
  5. És, hogy véletlenül se maradjon ki egy ilyen típusú történet végéről a legnagyobb filmes klisé, naná, hogy a legvégén House döbbenten riadt tekintetét kell néznünk, mert az utolsó utáni pillanatban, kiderülnek a dolgok!
  Összességében ez az évad, így öt rész után, nekem olyannak tűnik, mint ha fogtak volna egy A4-es papírt, felsorolták volna rá,az egy párkapcsolatban esetleg felmerülő összes problémaforrást, és most sorba mennek a listán és kipipálják, ami már meg volt. Ami nem is lenne baj, ha jól lenne kitalálva a körítés. Nekem ez eddig kevés 😕 „Csalódott tekintet” 🙄 🙄 🙄

 2. Háát Bogiii… A helyzet az, h egyet kell értenem Veled. Ez az egész, amit leírtál (különösen a vége) már bennem is ott volt, mármint ez a vélemény, de nem tudtam volna leírni.
  Az első rész után azt gondoltam, h oké, erre lehetett számítani meg minden, na majd ez után jól be fog indulni az egész, ez csak egy bevezetés szerű volt. És bevezetésnek nagyon is jó, de a folytatás sajnos nem úgy sikerült, mint kellett volna. Eddig nekem a 7×3 tetszett csak igazán, de az is csak a beteg történetszála miatt és nem másért. Én mindig szerettem a Huddy szálat, nem voltam valami hú de nagy rajongó, de kedveltem, mert érdekes volt, elgondolkodtató és mindig volt benne valami új. És reméltem is, h ez nem változik meg, most, h ténylegesen összejöttek sem, de ez sajnos egyenlőre úgy tűnik, nem valósul meg. Valóban sablonos és ellaposodott ez az egész.
  Talán nekem a legrosszabb, h le kellett ez írni, de ez van, ez a véleményem.

 3. Én csak azon csodálkozom(nem rátok gondolok 😀 ), hogy annyian akarták a Huddy kapcsolatot, aztán csomóan ebben az évadban kezdenek elpártolni a sorozattól… Talán azért nem lépték meg eddig mert tudták, hogy ez így nem működik. Mert ha összejönnek akkor muszáj sokat foglalkozni a kapcsolatukkal mivel ha House összejön Cuddyval(vagy bárkivel) azt nem lehet csak úgy a háttérbe eldugni. Namost az írók helyébe én bebizonyítanám a nézőknek, hogy ez a kapcsolat nagyon nem működhet és talán akkor a hatalmas Huddy fanok lecsillapodnának.

  Ettől függetlenül én élveztem a részt, bár pár dolog bennem is felmerült Bogi 😀
  Pl.: ez a nagymamás… miközben ezt a jelenetet fordítottam, elképzeltem, hogy hogyan közölhette a nagyi, hogy a halaszthatatlan főzőleckéi miatt nem tud vigyázni a kislányra.

 4. Geri, a Huddy-fanok sosem csillapodnának le, ahogy a Hameron-fanok sem csillapodtak le máig sem. (Hol van már Cameron?)
  Igen, pár furi kifogás bennem is felmerült, és kicsit elkapkodottnak ítéltem meg ezt a témát. De én iszonyatosan élveztem Rachel és Wilson interakcióját… 😀 😀 😀
  Egyébként meg én egy kiadós veszekedést, és pár hetes “haragszomrád”-ot várok már nagyon. Eddig túl sok volt a boldog meg szexelős House. 😛
  Jöhet a morcos, ideges, gyerekes House. Vissza. Aztán majd meglátjuk.
  Off.
  Azért nekem tetszett a rész. 😀

 5. Ez a kapcsolat szerintem sem lesz túl hosszú életű. De valahogy olyan, h “na összecsapunk mindent, aztán rendezünk egy nagy szakítást és annyi” Lehet, h csak nekem, de ez így egyenlőre kevés. Mintha csak túl akarnának lenni az egészen, h visszatérhessenek a magányos House-hoz, mert rájöttek, h ez így nem jó.
  Olyan hétköznapi dolgok vannak benne, (nem, nem az a bajom, h valósághű próbál lenni)hogy kiszámítható. És ha valami kiszámítható, az előbb-utóbb unalmassá fog válni, amit nem szeretnénk. Nem azzal van bajom, h túl sokat foglalkoznak a kapcsolattal, hanem az, h nincs úgy felépítve, mint azt megszoktuk. Bár lehet, h túl sokat várok… 🙄
  De ettől függetlenül, Rachel-t én is imádom, tényleg aranyos! :mrgreen:

 6. Valahol mindenki hozzászólásában találtam olyasmit, amivel egyetértek.
  Az új Rachel összehasonlíthatatlanul jobb, mint a régi volt. Ok, hogy a régi még kisebb volt, és folyton sírnia kellett, de akkor is.
  Nekem igazából az a legnagyobb bajom, hogy miért kell, minden egyes részbe belerakni valami konfliktushelyzetet. Rendben, hogy ezeknek felszínre kell kerülniük, de lehetne köztük egy-két rész nyugi. Úgy értem, hogy persze zrikálhatják egymást, meg lehetnek szócsaták, csak ne legyen benne ez a menetrendszerűség.

 7. *Én még nem láttam a részt, szóval konkrétan arról nemfogok véleményt nyilvánítani :D*

  De Bogi, egyetértek veled. Engem is zavar ez a folyamatos menetrendszerűség… most mindegyik részben az van, valamikor szexelnek, aztán összekapnak, aztán a végén happyend és nagy kibékülés…
  Meg ezzel az egésszel nekem kicsit az a bajom, hogy egyből beleugrottak a közepébe. Oké, hogy elvileg mittomén, 3évig nyáladztak egymásért, de attól még szerintem nem volt jó ötlet, hogy úgy írták meg, hogy egyből egy komoly kapcsolatuk van…
  Ha jól fel lett volna építve ez az egész, akkor tényleg egy nagyon érdekes/izgalmas dolog lehetne ez a nézőknek is, de így egy picit uncsi szerintem :$
  Valamint nekem kicsit a hatodik évad után úgy jött le, mintha H. úgy lenne ezzel a dologgal, hogy ha vele nem jön össze, akkor senkivel… és ha most tényleg szétmennek, akkor mit kezdenek az írók a sorozattal? Tény, hogy nem lehet az egészet a végtelenségig húzni, és már így is szerintem egy kicsit a végét járja a sorozat…
  De ez csakis az én véleményem. (=Ne hallgassatok rám : DDD)

 8. Na ja… igazából blogon már leírtam nagyvonalakban, hogy hogyan tetszett és hogyan nem tetszett ez a rész. Vagyis mint önálló epizód nagyon bejött, és én tényleg sokat röhögtem rajta. a problémám az nekem is ott kezdődik, hogy nem most kellett volna jönnie a sorozatban, ahogy Bogi is írta, kellenének 1-1 epizódok, amikben nincs semmiféle konfliktus – mármint e téren. Vagyis az nekem is picit fura, hogy mindegyikben van, de csak minimális (pedig néha tök nagy ramazurit lehetett volna kihozni egyikből-másikból), és az epi végére minden jó lett. Nincs semmi baj. Jó! Védelmükre legyen mondva, egy kapcsolat elején a felek még tényleg törekednek arra, hogy mindent nyugisan megoldjanak. De most már, hogy a “jól elvagyunk”-ból átléptek a “komoly”-ba, én várok nagy veszekedéseket. És olyan dolgokat, amelyek marhára megingathatnák ezt az egész kapcsolatot.
  Na off… azért fájlalom, hogy 3 hetet kell most várni… 😥 😥 😥 Mégiscsak a kedvenc sorozatom… 😥 😥 😥

 9. De ha egyszer tartósan szétmennek, akkor nyugodtan csillapodjanak le a Huddy fanok, mert az biztos, hogy ha egyszer végre túl lesznek rajta az írók, többet nem csinálnak ilyet 😀

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..