7×03 – az író vlogja

A folytatásban a legutóbbi, “Unwritten” c. epizód írója beszél. Videó, fordítással:

Helló, John C. Kelley vagyok, az “Unwritten” írója és a sorozat supervising producere.
Az alapötlet úgy általában a tiniknek szóló könyvszerzőkből jött – a legidősebb lányom 12 éves. És minden tiniknek szóló könyvet elolvas. És arra gondoltam, hogy tök vicces lenne, ha House – aki egy felnőtt – odalenne az ilyen könyvekért, amelyeknek nem igazán ő a célközönsége.
Alice karakterének születése: olyan szereplőt akartam, aki annyira erős, mint House; aki ki tud állni ellene. És ez tökre bejött nekem: egy erős páciens egy erős orvosnak. Másrészt pedig olyat szerettem volna, akinél két esetet kell egyszerre megoldani: az orvosi esetet, a betegséget, amitől haldoklik, de azonfelül még ennél is fontosabb: miért akart meghalni? És, ha House nem találja meg a választ mindkét rejtélyre, akkor nem kapja meg, amit akar: több Jack Canon-könyvet.

Hogy találtuk ki, hogy menjenek gokartos duplarandira? Ezidáig a sorozatban mindig éttermekbe mentek randizni a szereplők. És megkérdeztem az írótársaimat, hogy mit csinálhatnának éttermi vacsora helyett? Az egyik főírónk a gokartozást javasolta. Ha megnézik a jelenetet, a pálya fölött hatalmas világító dobozokat láthatnak: ezeket mind a mi stábunk tette oda. A helyszín gyakorlatilag egy repülőgép-hangár, és ezek a dobozok biztosíthattak olyan mennyiségű fényt, hogy láthassuk a gokartozókat. A munka mennyisége és az erőfeszítés mértéke, amit ebbe a projektbe fektettünk, az hihetetlen.
Az a nagyszerű ebben a gokartos jelenetben, hogy a színészek ugyanúgy vezették a gokartokat, mint, ahogy én elképzeltem. Nem tudom, hogy a színészek ennyire azonosultak a karaktereikkel…
Hugh bizonyult a legjobb, leggyorsabb, legprofibb sofőrnek… azt hiszem ő vezetett már versenyautót és sokat motorozik, szóval némi előnye volt a többi színésszel szemben.
Plusz belsős infó: a kellékesünk, Tyler Patton… a forgatókönyv szerint egy pingvint és egy hódot kellett volna biztosítania, de a meetingünkre egy plüss pingvint és egy jávorszarvast hozott – ami egyáltalán nem úgy nézett ki, mint egy hód. Az volt a terve, hogy megműtsük a szarvast és átalakítsuk hóddá. Mindannyian tudtuk, hogy ez lehetetlen, de a briliáns kellékesnek köszönhetően sikerült átalakítani. Csak akartam, hogy tudják, hogy az a hód, amit láttak az epizódban, eredetileg egy szarvas volt. És ennyi…

Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .