7×02 – az író vlogja

A “Selfish” írója beszél az epizódról (fordítással):

Eli Attie vagyok, a sorozat egyik írója és társproducere. Én írtam a 7. évad 2. epizódját, amelynek címe “Selfish”.
A nyitójelenet helyszínének eredetileg egy vitabajnokságot szántam, és beszélgettünk erről az egyik itteni kollégámmal és ő látott az interneten egy videót gördeszkásokról: a kamera végigkövette a deszkásokat, amint mindenfelé gördülnek a rámpákon. Elküldtem ezt a videót Greg Yaitanesnek, a rendező-producerünknek és ő felhívta a fickót, aki az eredetit forgatta, és iderepült, és ő kamerázta le a teaserünk nagy részét.
Olyan történetet akartam kitalálni, amiben sok családi érzelem van. És rögtön a “Sophie választása” c. filmre gondoltam, ahol a szülőknek választaniuk kell a két gyermekük élete között. És ebből jutottam el addig, hogy az egyik gyermek majd súlyosan megbetegszik, és a testvére szervére lesz szüksége – egy tüdőt hihetetlen nehéz beszerezni.
Általában a mi sorozatunkban, miután House megoldja az orvosi rejtélyt, az epizódnak vége, de ebben a részben House a hatból a negyedik felvonásban megoldja az esetet, és a maradék kettőben a kezelés fölött dilemmáznak, ami ritkaság nálunk. És érdekesnek találtam ezt is megmutatni; hogy ez milyen hatással lesz House és Cuddy kapcsolatára.
Ez egy új terület House számára. Tényleg próbál valódi kapcsolatot folytatni, és érdekes azt látni, hogy egy másik emberre is gondol a döntéseinél, és másra is gondol, minthogy hogyan szerezze meg az orvosi beleegyezést – hiszen általában csak ezzel foglalkozik.
Emellett érdekes volt megírni a különböző teamtagok House-Cuddy kapcsolathoz való hozzáállását is. Mindhármójuk – Chase, Foreman és Taub – hozzáállása inkább őróluk árul el plusz információt, mint House-ról vagy Cuddy-ról. Főleg Chase és Taub esetében, akik annyira önmagukkal vannak elfoglalva, hogy a bejelentésre való reagálásuk nem lehet más, mint egy saját életükkel kapcsolatos komment, és ezen House rögtön átlát.
A legkedvencebb részem ebben az epizódban: a két idős páciens. Nagyon mókás volt írni azokat a jeleneteket és együtt dolgozni azokkal a színészekkel.
Minden történet ebben az epizódban: a páciens, House-Cuddy, és a klinikai eset mind az önzőség körül forgott. Szerintem jó dolog kicsit önzőnek lenni. Ha egy kapcsolatban nem vagy önző, és nem fejezed ki a saját szükségleteidet, akkor nem lehetünk sokáig boldogan együtt a másikkal. Szóval jó volt ezt megmutatni a különböző történetekben.


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

1 hozzászólás

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .