7×01 "Now What?" – kritika

Nem is igazán kritika, inkább csak elmeséli az epizód tartalmát (de mivel a szerző a saját véleményét is belefűzi, ezért nevezhetjük kritikának) – ugye az újságírók már láthatták az első két epizódot a 7. évadból, és, amit szabad, azt le is írják a blogjaikban. A folytatásban egy ilyen írás összefoglalását találjátok SPOILER:

A hetedik szezon ott kezdődik, ahol a hatodik abbamaradt. House és Cuddy áll House fürdőszobájában, Cuddy ápolja House fizikai és lelki sebeit. Ez a jelenet nagyon erőteljes, mind két szereplőnek nagyon fontos, különösen Housenak.

Nem titok, hogy ez szeretkezéshez vezet, majd House elkerülhetetlen „Most mi van” kérdéséhez. Cuddy haza akar menni, zuhanyozni, és dolgozni. House azonban meg akarja ragadni a pillanatot, elnyújtani egész napra, és ráveszi Cuddyt, hogy ő is lógjon.

House üldözte Cuddyt néhány évadig és most ott van. House egy része még most sem hiszi el, és Wilson is ad rá néhány okot, hogy kétkedjen, amikor meglátogatja.

Nézni, ahogy House romantikus próbál lenni, mindig vicces. Megpróbál kinyitni egy pezsgőt karddal, megtölti a kádat Cuddynak (ahogy csak House tudja), reggelit készít (újra csak Houseosan). Minden édes, könnyed, és bájos. Ő udvarol Cuddynak. Ez House romantikus oldala: a kis, kedves gesztusok, finomság és barátságosság, amiről csak néhányan tudnak ismerősei közül.

A másik oldalon, House sekélyes területen találja magát. Boldogsága és öröme ellensúlyozni tudja e kétségeit, hogy tud e szeretni, és őt tudják e szeretni?

House és Cuddy az egész napot House házában töltik, minden várható (még több is) ha Huddy rajongó vagy, vagy egyszerűen csak a sorozaté, és ez lehetőséget biztosított a sorozat készítőinek, hogy House olyan helyzetbe kerüljön, amiben igazán még nem járt a sorozatban.

Érzelmi és gyakorlatias kihívásokat ad neki, és Cuddynak is. Ezt a részt nem csak a Huddy rajongóknak fog tetszeni.

House egy pillanatig sem szakad el a karakterétől, egy másodpercre sem. House romantikája kiteljesíti a karakterét.

A korházban krízis van, ami azzal jár, hogy elveszíthetik az első szintű trauma besorolásukat. House ezt a dolgot eltitkolja Cuddy előtt, míg a csapata megpróbálja kitalálni mi, lehet az idegsebész baja. A korházi jelenetek remekül ellensúlyozzák a House házában zajló romantikát. 13 távozása pedig egy csavar a végére.

[Blogcritics]

(Köszi a fordítást Vikinek!)

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..