7. évad első fele – kritika

Nem súlyosan, de SPOILERES azok számára, akik csak a tv2-n követik a sorozatot.

Mivel a kedvenc sorozataink szünetelnek, a TV Fanatic összefoglalja az évad eddigi eseményeit és előrevetíti, mit vár 2011-ben.

Múlt héten a “Dr. Csont”-ot vizsgáltuk meg, most pedig a “Doktor House”-t.

Legjobb rész: “Office Politics” Megismerhettük Martha Masterst, nagyszerű, hogy bekerült a szereplőgárdába. Emellett megtudhattunk pár újabb dolgot Taubról egy kosárlabdameccs keretében Foremannel.

Emellett Jack Colemant is láthattuk a szomorú sorsú “Hősök” után.

Legjobb karakter: Gregory House lenne a nyilvánvaló válasz, szóval legyen inkább Wilson. A sorozat megtalálta a legjobb módját, hogyan használja Robert Sean Leonardot – ő a sorozat főszereplőjének rezonőre. A komoly, száraz reakciói House elborult világnézetére mindig viccesek tudnak lenni.

Legrosszabb karakter: Foreman. Ő lett volna a válasz erre a kategóriára az elmúlt évadban… és az azelőttiben… és az azelőttiben. Az a fickó nem csinált vagy mondott igazán semmi érdekeset az évek során.

Legjobb kapcsolat: Itt igazán csak egy válaszlehetőségünk van. Miközben ideje volt már, hogy a Huddy-románc beinduljon, az előző pár részt annak szánták, hogy drámát keltsen a pár két tagja között. Elég bután hangzik, hogy Cuddy nem tudná különválasztani a munkahelyi hazugságot a House-szal való magánéleti kapcsolatától.

Legjobb idézet: Már csak amiatt, hogy a sorozatban ilyen területre tévedtek… House [Cuddynak]: Miért utálod a csirkéket? Tegnap este meg kellett fojtanom egyet miattad.*

Pozitívum Amber Tamblynben: Ahogy már előbb említettük, Martha Masters egy csipetnyi energiát és intrikát vitt bele a sorozatba.

Remények a 2011-es évre: Kevésbé nyakatekert Cuddy-dráma, több viccelődés a Cuddy-val való szexről. Egy olyan hetibeteg, aki… két hétig tart.

Osztályzat: 4, – Utálom ezt mondani, de a Huddy kapcsolat eléggé unalmassá vált. A sorozat nem tud túl sokat kezdeni kettejükkel. A Wilson-Sam szakítás is derült égből villámcsapásnak tűnt. Mindezek ellenére Hugh Laurie alakítása minden epizódot értékessé tesz.

*szleng: megfojtani egy csirkét = csak 18 éven felüliek jelöljék ki: maszturbálni

(Köszi a linket Bridge-nek!)

Csatlakozás a társalgáshoz

4 hozzászólás

 1. Hali!

  Kicsit unatkoztam, szóval a fenti minta alapján én is megcsináltam a sajátomat. Én így látom eddig a 7. évadot:

  Legjobb rész: “Unwritten” Leszámítva a gokartos jelenetet. Az valahogy nagyon nem volt nekem életszerű. Viszont, ebben a részben találta meg az alkotógárda leginkább az egyensúlyt. Én mindenből kaptam, amit szeretek, pont annyit, amennyit szerettem volna. És Amy Irving zseniális volt.

  Legjobb karakter: Bár nagyon minimális szerephez jutott/tak eddig, ráadásul pont egy olyan részben „Unplanned parenthood”, ami nem nyerte el a tetszésem, még is az „új” Rachelt mondanám. Az egész részben a kiscsaj/ok alakítása fogott meg egyedül. Kacagságos lánykák!

  Legrosszabb karakter: Ez nálam egyértelműen Sam. Nem tudom miért, de meglátom, és rögtön azon kezdek el gondolkodni, hogy vajon fel tudnék még rúgni a fejéig, vagy annál már jobban be vagyok rozsdásodva? Ez van, bocsi!

  Legjobb kapcsolat: Igen, valóban House és Cuddy lenne a kézenfekvő válasz, de nekem sajnos olyan érzésem van, hogy az évadnyitó után, az alkotók saját maguknak is feltették a „Now what?” kérdést és még nem igazán tudtak rá felelni. Viszont, pont az Ő kapcsolatuk miatt, a House és a „csapat” –ot mondanám ebben a kategóriában. Kezdenek valóban hasonlítani egy normálisan működő kollektívára.

  Legjobb idézet: Bocs, de nem jegyzeteltem. Lehet, hogy az évad eddigi részei egyenként nem nyűgöztek annyira le, mint vártam volna, viszont még mindig rengeteg olyan dialógus van bennük, hogy nehéz lenne egyet kiragadni. Pl.: House és a két öreg jelenetei, vagy épp Chase évadnyitóban nyújtott alakítása, Taub a „selfish”-ben, Masters és Taub vámpíros utalása az „Office politics”-ben és még sorolhatnám.

  Pozitívum Amber Tamblynben: Inkább a karakterrel kapcsolatban tudok mondani egy dolgot. Imádom a kissé visszahúzódó, félénk (ám még is határozott nézeteket valló), meg nem értett zsenibe rejtett humort.

  Remények a 2011-es évre: Remélem sikerül mihamarabb túllendülni a sablonos párkapcsolati problémák kiaknázásán (talán már csak ez az „ismerkedjünk meg anyóspajtással” dolog van) és egy időre, mellékvágányra kerül ez a szál. Vagy ha feltétlenül erre akarnak koncentrálni egész évadban, akkor tegyék normálisan.

  Osztályzat: 3/5 – „Utálom ezt mondani, de a Huddy kapcsolat eléggé unalmassá vált. A sorozat nem tud túl sokat kezdeni kettejükkel.” Ezzel teljesen egyetértek. Ha végig gondolom, mit tudtunk meg róluk, mint párról eddig? A munkában még mindig egymás idegeire mennek, csak Cuddy már nem tud elvonatkoztatni a magánéletüktől. A „Nem akarom, hogy megváltozz” alapszituhoz képest, mindig talál valamit, amibe beleköthet, vagy amin változtatna, és House elég gyakran be is hódol neki. (szex a lelke mindennek) na, igen, azt legalább megkapják egymástól, mint az, az úton-útfélen elejtett utalásokból kiderül, de ennyi? Ennyi lenne a hű de várt Huddy kapcsolat?

  Bízom a javulásban! (vicodin)

 2. Na igen… az előző évad végén lerúgtam volna annak a fejét, aki elém áll és azt mondja, hogy a 7. lesz az utolsó évad. Most úgy vagyok vele, hogy akkor csinálják tovább, ha tartani tudják az előző évek színvonalát. Vagy inkább fejezzék be úgy ahogy illik, mielőtt elrontják.

  Nagyon remélem, hogy tartani tudják majd, és nem kell abbahagyni.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..