6. évados DVD extrák (friss.)

Ausztráliában valamiért hamarabb megjelent a Doktor House 6. évados DVD-je, mint az USA-ban, és egy ausztrál rajongó feltöltött két extrát az internetre: az egyik “5-től 9-ig” c. epizód Lisa Edelstein és Thomas Moran audiokommentárjával, a másik pedig egy kisfilm Hugh Laurie rendezéséről. Letöltési linkek, ill. az utóbbi beágyazott videója a folytatásban.

Frissítés: Egy újabb extra (videó) a “Broken”-ről (6×01-02, magyarul: “Romlás”).
Frissítés2: Még négy videó a folytatásban.
Frissítés3: Idézetek a “Wilson” c. epizód audiokommentárjából (angolul) itt.
Frissítés4: Pár videót itt is találtok.

Feliratot sajnos nem tudok hozzá adni. Ha lesz – akár angol is – akkor szólok, ill. szóljatok, ha ti találtok!

Gyorshivatkozások

“5-től 9-ig” audiokommentárral

Videó letöltése (294 MB, a letöltés után, mikor elindítod, állítsd át a lejátszódat 16:9-re, mert alapból elszúrták az arányt)

Hugh rendezéséről


Ha nem megy itt az oldalon a lejátszás, akkor itt vagy itt is meg tudod nézni a videót.

Videó letöltése (90 MB, szélesvásznú)

[I Watch for Cuddy @ LJ]

A “Broken” előtt

Az epizódból kimaradt jelenetek

A teljes videó – Katie Jacobs elmeséli a forgatás előzményeit

(Ha nem megy a lejátszás, itt is megtalálod a videót.)
Katie Jacobs (producer, a “Broken” rendezője) elmondja, hogy a nap első felében leforgatták az 5. évad utolsó jelenetét, a második felében pedig levágták Hugh haját meg besötétítették a szakállát – “imádom a 6. évados kinézetét” – és hang nélkül leforgattak pár olyan jelenetet, hogy House mit csinálna az intézetben. Kábé odaadták Hugh-nak az eszközöket, és hagyták, hogy House-t játssza. “Nincs nála jobb színész, aki jobban bánik az eszközökkel.” – mondja Katie.

House új háza

Hugh, Katie és a díszletesek a Mayfield Kórház felépítéséről

Az interjú egy részét ill. összefoglalóját itt találjátok.

Új arcok az új házban

A “Broken” új karaktereiről, House átalakulásáról

Hugh Laurie: Lin [Alvie] nagyon jól hozta ezt a Tigrises, ugrálós izgatottságot.
Andre Braugher (Dr. Nolan): Egyetlen “House” epizódot sem láttam előtte. De ez pont jó volt, mert a karakteremnek is idegen volt House világa. Nolan alapvetően olyan, mint House.

“Böhöm baki” – teaser készítése

Az epizód főcím előtti részének werkfilmje

A számítógépes részeknél a figurák mozdulatait úgy alkották meg, hogy előre megcsináltatták élőben kaszkadőrökkel a mozdulatokat és a ruháikra tett érzékelővel ezeket a mozgásokat rá tudták ültetni a számítógépes figurákra.
A figurák arckifejezését és szájmozgását pedig úgy csinálták meg, hogy előre eljátszatták a színészekkel a szerepet (csak felsőtesttel és hanggal, egy helyben), és ezeknek a videófelvétele alapján ültették rá ezeket a figurák arcaira.
Olivia Wilde (13) elmondja, hogy ezelőtt forgatta a Tron 2-t (videójátékos sci-fi film), és mikor visszajött a “House”-ba, az első forgatási napján megint videójátékoznia kellett. “Nagyon jó móka volt részt venni ebben – a sorozatban még újfajta – dologban.”
Peter Jacobson (Taub) elmondja, hogy ritkaság, hogy a sorozatban egy ekkora fegyvert tarthat a kezében (és most is csak virtuálisan), máskor sztetoszkóp vagy hasonlók szoktak nála lenni. “Izgalmas és komikus élmény volt.”
Pontról pontra megalkották a kórház lobbijának 3D-s mását – “a kórház egy poszt-apokaliptikus mása” – mondja Greg Yaitanes (producer).
Ahhoz a jelenethez, amikor a beteg Tizenhármast és Foremant mutáns lényként hallucinálja, be kellett szkennelni Omar Epps fejét – amit aztán módosítottak, hogy szörnyesebb legyen. Oliviáról megvoltak a szkenek a Tron miatt, így azokat fel tudták használni. “Ami elérhető, ha bárkinek kell. A szkennelés után bárhogy animálhatnak téged!”

Kritika a Blu-ray változatról (EN)


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

9 hozzászólás

 1. Hát ez nagyon jó! XD
  Mekkora arcok már! Az a legviccesebb, mikor Taub meg Foreman egymásnak futnak a polcok között. 😀
  Lesz majd felirat hozzá? :/

 2. hát ez hatalmas.
  (a többit képzeljétek hozzá: smiley jah, ha magyar helyesírásnak megfelelően, akkor szmájli, betű… -.- )

 3. nagyon szuper… volt az első 2 perc a Hugh-sból, mert nekem már azt jelzi, hogy nem elérhető a vidi. 🙁
  Ja, és amúgy Operából (xD) írok, szóval tökéletesen működik 🙂

 4. Na akkor most jön a jól megszokott kérdés: nem tudja valaki, mi ez a zene az új vidi alatt? Illetve, hogy le lehet valahonnan ezt is tölteni?

 5. @Egorta: Lehet, hogy elérted a maximális letöltést megaupload-on. 72 percet kell várni, és lenullázódik. Vagy: használd a JDownloader nevű programot és akkor közben akár ki is kapcsolhatod a gépedet, legközelebb onnan folytatja a letöltést. Részletek a programról itt.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .