5×10 – Miért nem esznek kalácsot? előzetes

Akkor ezek szerint folytatódna az 5. évad nyáron is…? Küldtünk levelet a közönségszolgálatnak – a választ már várjuk. 🙂

Ezután is mindenki megkapja a heti egy House adagját, mert ígérte, hogy megváltozik, hogy megjavul. Azért reménykedjünk, hogy nem így lesz. Hűtse le magát House-szal a forró nyári szerda estéken! – Miért nem esznek kalácsot? Az egészséges életmód nagykövete, a fitnesz-edzőnő Emmy éppen az új DVD-jét készül piacra dobni, amelyhez most forgatnak reklámfilmet. Ám a lépcsőn felfelé futás közben a fiatal nőnek egyszer csak leáll a szíve. Emmy-t az újraélesztés után azonnal a klinikára szállítják, s a csapat döbbenten veszi észre, hogy a lány gyomorszűkítő műtéten esett át. Cuddy eközben beköltözik House irodájába, amíg az övét átalakítják…


Hasonló bejegyzések:

Csatlakozás a társalgáshoz

31 hozzászólás

 1. hát nem valami Huddysok a TV2sök… pedig milyen jó kis promót lehetne összehozni ebből a részből… :meno:
  ..nem tudom de én úgy érzem, csak a 12. részig adják le… aztán elkezdik a megszokott ismétléseket. (általában ez a tv2-es stratégia vagy mi.. :nyelvnyujtogato: )

 2. Én is úgy értelmeztem, hogy akkor lesz nyáron is (kérdés, hogy az 5. évad lesz-e a nyáron végig). Mire itt leadnák az 5. évadot, akkor talán Amerikában már kezdenék is a 6. évadot…, így jó lenne.
  Szóval csak reménykedni tudok, hogy valóban lesz nyáron végig (az 5. évad!).

 3. De egy csomó jelenet van régebbi évadokból is… Nem lehet, hogy ez azt akarja sugallni, hogy ismétlések lesznek???
  Kíváncsi leszek a válaszra 🙂

 4. Marevi szerintem is lesznek ismétlések a régebbi évadokból
  Talán majd ezeknek az évadoknak a legjobb részeit adják le szeptemberig hogy addig se maradjunk House nélkül.
  És szeptemberben jöhet az 5.évad folytatása.

 5. Igazatok van! Régebbi részekből is mutatnak képkockákat és hát nyáron tuti nem adják az 5. folytatását… Mondjuk ezt már szerintem máskor és máshol is megbeszéltük.

 6. A címadáshoz annyit fűznék hozzá, hogy itt meg itt van infó erről az eredetileg francia mondásról. A lényege magyarul, hogy Marie Antoinette-nek tulajdonítják ezt a mondatot, mikor is megjegyezte az aljanépre vonatkozóan, hogy: “Nincs kenyerük? Akkor egyenek brióst!” A második mondat eredetileg így hangzott: “Qu’ils mangent de la brioche.” Ami asszem felszólítómód, és, mivel az angolszászoknál nincs briós, ezért tévesen cake-nek azaz tortának fordították. Így lett az epizód eredeti címe “Let Them Eat Cake”. Értelmileg lehet kérdőmondatnak fordítani ezt, és akkor lesz “Miért nem esznek kalácsot?”. Sok helyen így van feltüntetve, de összességében szerintem szerencsésebb lett volna a felszólítómód. A kalács az legalább jó, az majdnem briós.
  Az epizódra egyébként szószerinti értelemben jobban illik az angol cím, viszont átvitt értelemben bármelyik fentebb említett mondat jó.

 7. Ezen én is nagyon elgndolkodtam, h ez a reklám, akkor most mit jelent, és én úgy értelmeztem, hogy most már ismétlések lesznek! De remélem nem így lesz!

 8. Nekem is ez az egyik kedvenc részem az 5. évadból (5*10)! 😉 Már alig várom magyarul, remélem így is jó lesz (szinkron szempontjából)!

 9. Ja, egyébként nem értem, hogy ehhez a részhez miért nem csináltak promót (vagy csak én nem láttam eddig vagy esetleg még lesz egyáltalán?)… Ezt a promót nem azután kellett volna mutogatni, hogy már leadták az utolsó House-t is (ami a szünet előttre volt szánva) az 5. évadból?

 10. Lori, egyetértek! Ez a promó azt sugallja, hogy innentől kezdve ismétlések lesznek. Valószínű, hogy az 5×10 után valóban, de… Ebből a részből nagyon-nagyon ütős promót lehetett volna csinálni, olyat, ami miatt még azok is megnézik a részt, akik nem mindig szokták (pl. apukám, de neki itt vagyok én kedvcsinálónak – még szerencse 😀 )
  És minnél többen nézik, annál nagyobb a nézettség, nem? Nem ez a lényeg a tv2-nek?!

 11. Az a promó is jó lett volna, ami Amerikában is ment, nem? (Még az összeállítással sem kellett volna bajlódni…) De várom már ezt a részt!!!
  Én is gondoltam arra, hogy a fele részt leadják, végülis még 3 rész lenne. (Ami pont ráférne 1 DVD-re! 😉 )

  Aurora, anyukámnak én is próbálok mindig kedvet csinálni a House-hoz! 😉 Van, amit muszáj megnéznie (ami szerintem nagyon jó)!

 12. Szóval akkor még jövőhéten megnézem a tv-be és utánna letöltöm!!! 🙂 Már nem bírom kivárni a szeptembert! 😛

 13. Már meg is találtam! Enélkül az oldal nélkül nem ment volna.. köszönöm!Remélem nyáron is kitart a house új részekkel!:)

 14. A címre visszatérve: nem lett volna jobb a “cake”-et tortának fordítani (én anno annak értelmeztem), szerintem annak több értelme lett volna, mert pl a csaj is csokitortát kér, House is azt visz be neki gyógyszerként…
  Amúgy számomra ez a csaj benne van” Minden idők legirritálóbb hetibetegi” között az első 10-ben 😀

 15. Bocsi, de ez esetben a cím fordítása telitalálat. Ugyanis ezt a francia királyné, Mária Antoinette mondta, amikor Párizsban forradalom tört ki. Megkérdezte a minisztereit, hogy mi ez a lázongás, és azt válaszolták neki, hogy az emberek el vannak keseredve, mert éheznek, nincs kenyerük. Erre ő ártatlanul: nincs kenyerük? Hát akkor miért nem esznek kalácsot?
  (Bocs, nem akarok kioktató lenni, csak lehet, hogy ezt nem mindenki tanulta töriből, és ez esetben a fordító jól csinálta a dolgát.) A Queen egyik számában, a Killer Queen-ben is benne van ez a mondat egyébként: “Let them eat cake, she said, just like Marie Antoinette”.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .