3. évados DVD – beszámoló

Ismét felmerült ez a dvd/nem dvd kérdés, és tudom, hogy nem szép dolog, de én nem vagyok az eredeti dvd mellett. Főleg akkor nem, ha az ár-érték arány annyira rossz, hogy az már felháborító. Ráadásul, ha ingyé’ is hozzá tud jutni az ember, akkor m’ér ne válassza azt a megoldást? Ennek apropóján találtam egy írást, ami a magyar 3. évados “Doktor House”-dvd-t boncolgatja: előnyök, hátrányok (inkább az utóbbik vannak túlsúlyban).
Engem nem izgat, hogy nincsen az extrákhoz magyar, de még angol felirat sem. De gondolom sokaknak hiányzik. És ráadásul 6 dvd-re fér rá, ami egyébként 2-t tenne ki. Jó, persze, más a formátum, értem én. De nálam akkor is csak a helyet foglalná a doboz. Persze jól mutat, meg színes, de az egészből amúgy is csak a gerince látszódna a polcon. Azt hiszem tudok élni enélkül a látvány nélkül.
És a felirat hiánya talán még áldás is lenne, ha az epizódok közben is ez lenne a helyzet, hiszen néha a jóöreg Gregünk arcát találja telibe a frappáns magyarítás, aminél sokszor még a netes fan-feliratok is jobbak – nem csak a szöveg képernyőn való pozícióját tekintve.

Akit ez nem győzött meg, az elolvashatja a szóban forgó beszámolót illusztrációkkal a DVDextra.hu-n. Egyébként a kritikán kívül ebből az írásból még megtudhatunk egyet s mást a 3. évad 15. epizódjának kulisszatitkairól.

Csatlakozás a társalgáshoz

1 hozzászólás

  1. Amiből tudom, megveszem az eredetit, de [H] esetében eddig nem nagyon volt ilyen lehetőség, hogy normális áron hozzá lehessen férni. És ez abszolút magyar sajátosság, hogy a hülye felirat a szereplők arcába csúszik. Más sorozatnál is jártam így.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .