TVGuide, 2007. november 5., fordította: Hanga
TVGuide - 2007. november 5.House barátja és kínzója a Hughval történt viták során Wilsont még inkább tüskéssé, szúróssá tette s a Dog Whisperert (a National Geographic sorozata, amiben kutyákat szelídítenek) ostobaságnak nevezte.

» Úgy tűnik, a Dr. Wilson által megformált karakter, végül is, hasonlóan fizet vissza House-nak. De miért barátkozik egy ilyen goromba fráterrel?
House briliáns, túlzottan lebecsüli önmagát és szellemes. Mi az, amit ne szeretnénk benne? Oké, rosszul bánik az emberekkel-, de egy igazán szórakoztató módon. Szinte minden, amit a fickó művel, valamilyen céllal történik. És Wilson mostanra már sokkal biztosabb Houseszal kapcsolatos barátságukban. Úgy gondolom, ez változott, mivel Hugh és én is változtunk a show során.

» A való életben változott a kapcsolatuk?
Hát persze. Mostanra már sokkal jobban ismerjük egymást és számítunk, támaszkodunk egymásra, megbízunk egymásban.

» Tehát akkor nem is olyan nehéz Hugh Laurieval barátkozni, mint House-szal?
Ó, dehogyis! Hugh nagyszerű fickó, akivel együtt dolgozhatunk és ez igazán muris. Bárki, aki irányítani, befolyásolni, vezetni tudja Peter Cookot, az számomra rendben van.

» Miért jellemezte őt úgy, mint egy 8 évest?
Íme, egy példa: egy este elmentünk egy jótékonysági előadásra és bemutattak egy jelenetet Houseról. Hugh úgy ült ott, hogy ujjait a fülébe dugta. Ez egy olyan dolog, ahogyan nem igazán szeretnéd viszontlátni magad- a másik pedig, mind emellett,a “London Bridge”-t énekelte mindeközben, a fülébe dugott ujjakkal (nevetések sora…)

» Tudja már, ki fog szerepelni House új csapatában?
Most már tudom. Az írók nemrégiben még nem tudták. Úgy volt, hogy “Ki a legmókásabb Hughval?”. Egészen a végezetig nem jutottak döntésre. (Az új csapat tagjait november végén fedik fel).

» Van bármilyen rögtönzés, beszúrás azokban a felbecsülhetetlen House-Wilson szóváltásokban?
Íróink messze szellemesebbek és ügyesebbek, mint mi vagyunk, így aztán nem kell improvizálnunk. Amikor én részt vettem a meghallgatáson, Bryan Singer- aki a kísérleti programot irányította-, azt mondta, Fox nem biztos benne, hogy engem akarnak, mivel “nem vagyok elég lelkes”. Túlzottan szarkasztikus és tüskés, ingerlékeny voltam. A várakozóban azt mondtam: “Nem akarok olyan lenni, mint egy játék mackó, mert House úgysem vesztegetné az idejét az ilyen fajta fickókra”. Bryan egyetértett, de hozzátette: “Menj be, mosolyogj többet és szerezd meg a szerepet”. Így tehát többet mosolyogtam, s csodálatos módon, megkaptam a szereposztást és végül, igazuk is lett. Minél többet dolgoztunk rajta, Wilson annál szúrósabb lett és a legjobb lett a kapcsolatunk.

» De House még mindig azzal vádolja Wilsont, hogy “nyúlbéla”, egy majrés fazon, igaz?
Wilson szíve jobban vérzik, mint House-é. Ő sokkal inkább hajlamos, hogy a biztonságosabb utat válassza, ahelyett, hogy konfrontálódna.

» Önök egyébként egyformák?
Tréfál? Ha néhány napig nem dolgozom, még a pizsamámat sem cserélem le, arról nem is beszélve, hogy más emberekkel sem foglalkozom. A barátnőm és én már attól tartunk, hogy egyszer csak úgy “eltűnünk”. Mindaz, amit ilyenkor örömmel teszünk: az olvasás és a Dog Whisperer /Suttogó kutya/ nézése, figyelemmel kísérése.

» Ki a barátnője?
Gabriella Salick. 1995-ben a barátom (producer), Jason Blum azt mondta: “Én csak azt tudom, hogy mindössze egyetlen olyan személy létezik, mint te, ő pedig nem más, mint unokatestvérem, Gaby”. Ő világszínvonalú műlovagló és klasszikus nyelvek tudósa, búvára. Nagyon ügyes az indo-európai gyökerek tekintetében − de nem olyan ügyes a korai Jack Klugmann filmekkel kapcsolatosan!

» Házassági tervek?
Imádjuk a házasság ötletét, de mindketten elfoglaltak vagyunk. Úgy gondolom, előbb-utóbb megtörténik, de még nincs kitűzött időpontunk.

» Arról beszélve, hogy még nincs esküvő, van-e feszültség Jennifer Morrison és a korábbi jegyes, Jesse Spencer között jelenleg?
Ők nagyon jól neveltek, tisztességtudóak. Nagyon profik és nagyon érettek. Ha valakivel szakítanék a színen, repülnének a serpenyők! Gyűlölni fognak, amiért ezt mondom, de mindketten rettentően édesek.

» Nos, akkor mennyire örül annak, hogy a TV egyik legfelkapottabb sorozatában szerepel?
Nekem van a legjobb munkám Hollywoodban. Ritkán dolgozok heti három napnál többet. Egyszer azt mondtam, ha úgy dolgoznék, ahogyan azt Hugh teszi, fegyvert fognék a számhoz. Imádok színész lenni, de imádom az életemet, barátnőmet, kutyáinkat, s az új Richard Russo könyvet (Bridge of Sighs − Sóhajok Hídja). Hugh minden nap 16 órán át készenlétben áll. Szerintem, nem sok minden éri ezt meg. − Ileane Rudolph

Képaláírás: Ha úgy alakul, hogy meglátják a világot, szerintem House és Wilson egyformán, annak sötét oldalát látja-mondja Leonard.

Oldalkép/jegyzet: MÓKÁS TÉNY
Amikor Leonard 14 éves volt, első szerepét New York Cityben játszotta, a 17 éves Cynthia Nixonnal. “A nővéremet alakította. Annyira imádtam őt, hogy azt már szinte el sem tudtam viselni-, emlékezik vissza.”Hosszú szőke haja volt és a leghűvösebb lány volt, akit valaha is láttam. Szerintem ő még csak észre sem vette soha, hogy én is ott vagyok”. A “Sex and the City”-Szex és a New York- sztárja ma Leonard legrégebbi barátja.

A barát, aki nevelésre késztet

BTV.com
Robert Sean Leonard az a színész, aki Dr. Wilsont, House igen érdekes legjobb barátját játsza. Ő az, aki próbál némi emberi érzést vinni hősünkbe, általában kevés sikerrel, de az ő karaktere segít abban, hogy lássuk House másik oldalát is.A BuddyTV.com készített egy interjút Leonarddal, itt egy rövid részlete olvasható:

» Az új stábtagok, akik közül House keresi az új csapatát, van olyan színész vagy karakter aki igazán lenyűgözött? Olyan mint “Azta, az írók előálltak egy nagyon jó ötlettel az egyik karakternek House csapatába.”
Hogy őszinte legyek, szerintem nem is egy remek ötlettel álltak elő. Nem csak nyalok nekik, tényleg úgy gondolom, az összes új karakter jól van megírva, bár tény, még nem tudjuk, mit fogunk tenni. Momentán úgy néz ki a show, mint a Legfelsőbb Bíróság, szép számmal vannak a karakterek. Szerintem előbb-utóbb ezen változtnunk kell majd, de most nagyon vicces, ami itt van.

» Valamiben hasonlítanak House régi csapatára, vagy teljesen más karakterek, teljesen különböző jellemmel?
Teljesen újak, különböző jellemekkel. Igen. Semmiben sem hasonlítanak.

» Ok, én csak csodálkozok, mert House és Wilson kapcsolata nagyon furcsa, nagyon kitekert. És sok ember csodálkozik, a karaktered miért van még mindig jóban azzal a fickóval, azok után, amin keresztül ment? Mint színész, hogy közelíted meg a dolgot és ésszerű-e szerinted, hogy Wilson és House továbbra is barátok maradnak?
Szerintem Wilson belenyugszik abba, hogy House ilyen, csak úgy, mint azok a milliók, akik minden héten nézik a sorozatot. Szerintem ő igazán dinamikus, vicces, arcátlan, egoista, és mégis önutáló. Ezek a dolgok azok, amik miatt szerintem az emberek igazán rokonszenvesnek találják, és ő elmondja, olyan, amilyen. Szóval szerintem ez nem olyan rejtélyes vagy furcsa. Szerintem House egy nagyon vonzó karakter. Szerintem az emberek többsége szeretne a barátja lenni.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..