Lisa Edelstein a TV Guide-ban

Az (egyik) amerikai tévéújság jövő heti számában a 6×14-ről beszélgettek Lisa Edelsteinnel (Dr. Cuddy). A cikket fordítással a folytatásban találjátok.

CímlapA cikk

(Megtekintés a galériánkban)

Cuddy titkaira fény derül

Cuddy mindent elvisel!

Lisa Edelstein végre maximális figyelmet kap a “Doktor House”-ban – Írta William Keck

Készüljenek fel arra, hogy sokkal többet láthatnak majd Cuddyból.
Miután hat évadon keresztül elnézte House ügyeskedéseit, Dr. Lisa Cuddy – a Princeton-Plainsboro dékánja – végre egy teljes órát kap a Fox sikersorozatában; ami egy zuhanyjelenettel kezdődik, amihez Lisa Edelsteinnek – az őt játszó színésznőnek – le kellett vetkőznie egy nagyrészt férfiakból álló stáb előtt.
“Igen, a stáb láthatta a meztelen melleimet” – mondta a fit 43 éves Edelstein, aki ellenezte, hogy felvegyen egy mell-takarót, amit ő “két óriási bohócorr”-hoz hasonlított. Miután Jesse Spencer (Dr. Chase), a közeli barátja és kollégája hallotta, amint a forgatásról mesél, Spencer sajnálattal jegyezte meg, hogy kihagyta a lehetőséget. “Komolyan?!” – mondta Spencer. “Ott lettem volna, ha tudok a dologról!”
Kiderült, a jelenet forgatása nem volt annyira szexi, amennyire Spencer elképzelte. Edestein úgy emlékszik vissza, hogy levette a pólóját, és aztán a zuhany nem gőzölgött be annyira, amennyire akarták. “Kémiai gőzt akartak használni, amit én nem szerettem volna” – mondja. “Mondtam nekik, hogy Auschwitz óta egy zsidó nem megy be egy kémiai gőzt árasztó zuhanyzóba.”

A kulisszák mögötti akadályok eltörpülnek Cuddy fejfájásai mellett, amik a február 8-i epizódban – melynek címe “5 to 9” – lesznek, ami Katie Jacobs elmondása szerint arra hivatott, hogy “mélyebben megértsük Cuddyt és belelássunk abba, amikkel küzd”.
Az egyedülálló anya munkahelyre való megérkezésétől kezdve – egy hajnalhasadás előtti jóga, babaetetés és egy Lucasszal való gyors numera után (aki csak egy ideiglenes figyelemelterelés House-tól, aki mind Edelstein, mind Jacobs szerint Cuddy valódi “lelki társa”) – Cuddy egy rakás kihívással szembesül, amik az érzelmileg törékeny “Grace klinikás” dokikat sírva fakasztaná. Egyetlen nap alatt Dr. Cuddynak meg kellett küzdenie egy drogot csempésző alkalmazottal, egy nagyképű biztosítóvállalattal. És el kell utasítania egy férfi páciens anyatej-kérését (ne is kérdezzék, ez mi lehet). És mindhárom konfliktus úgy ér véget, hogy leribancozzák őt.

Persze Cuddynak van pár elintéznivalója House-szal is. Az egyik jelenetben a liftajtók becsukódnak House előtt (House a liftben van), de a kamera ezúttal Cuddyt mutatja. “Az az érzésed, hogy a szokásos dolgok folynak” – mondja Edelstein. “House próbálja kitalálni a diagnózist, de a kamera nem arra a történetre figyel.” A jelenet azt is megmutatja, House mondandója mennyire “abszurdul” hangzik Cuddynak, mivelhogy csak pár részletet kap el a gondolatmenetből.
Edelstein elmondása szerint az epizód után a közönség azzal a tudattal fog felállni a foteljéből, hogy “mikor House beront Cuddy irodájába két jelenet erejéig, tudni fogja, hogy a nőnek akkor valóban nehéz napja van”.

Jacobs azt reméli, az Emmy-szavazók fel fognak erre figyelni, ahogy Laurie is, aki arra biztatja Edelsteint, hogy – most először – javasolja magát “Női főszereplő” kategóriában a következő Emmy-re. “Nem ismerek egy női főszereplőt sem, aki ennyire megérintene és, akinek ennyire sok réteg van az előadásában” – mondja Jacobs. “Hogy Lisa Edelstein el tudna-e vinni a hátán egy saját sorozatot? Teljes mértékben!”
De azt, akit erről a tényről a leginkább meg kell győzni, az a színésznő maga. Edelstein fura humora felfedi a bizonytalanságokat, amikkel őmaga is tisztában van. Kicsit fél attól, hogy a korábbi Auschwitzes megjegyzése nem fog tetszeni a rajongóknak. Emellett pedig a Cuddy-centrikus epizód hírére való kezdeti reakciója nem volt túl fényes: “Nagyon aggódtam, hogy egyáltalán érdekelne-e ez bárkit is. Hiszen a sorozat címe nem ‘Cuddy’.” De egy epizód erejéig nyugodtan lehetne az, hiszen a tíz napos forgatás alatt átlagban őt órát aludt, miután visszament a stúdióba.

A karakteréhez hasonlóan Edelstein gyakran reggel 4-kor kel fel jógázni, teázni és újságot olvasni munka előtt. De Cuddyval ellentétben, a bostoni születésű Edelsteinnek nincs párja, se gyermeke. “Vannak kutyáim” – mesél a schnudlijáról, Shazamról és a labradudlijáról, Kapowról. “Együttérzek az egyedülálló anyákkal. Én arra nem lennék képes, amire ők, szóval lenyűgöző, amit Cuddy csinál.”
Bár ez az epizód lehetne akár egy Cuddy spin-off bevezető epizódja, mind Edelstein, mind Jacobs elhárítja ezt a feltételezést. “Most nem szeretném eltávolítani ebből a kórházból” – mondja Jacobs. “Még annyi dolga van a ‘House’-ban.”

Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..