Hugh a Le 20 heures-ben

Hugh Laurie tegnap óta Párizsban van (fotók a megérkezéséről – a Eurostar nevű vonattal, ill. ahogy kijön a hotelből). És rögtön az első estéjén élő tévéműsorban szerepelt: az este 8 órakor kezdődő “Le 20 heures”-ben.
Videó, magyar összefoglalóval:


Angol fordítás :: AVI :: screencaps

A műsorvezető (Laurence Ferrari) arról beszél, hogy most jelenik meg Hugh Laurie tradicionális amerikai blues albuma, és hogy a nézők a “Doktor House” cinikus orvosként ismerhetik őt.
Aztán bejátszanak egy videót, amelyen Hugh Laurie a lemezfelvétel közben látható (teljes videó). Hugh elmondja, hogy mindig is szeretett volna olyan életet, mint a blues-zenészeké: “végtelenül romantikus”.
Majd pedig a New Orleans-i minikoncertjét játsszák be (teljes videó).

Ezután Laurence köszönti Hugh Laurie-t a műsorban, és pár szót kihúz belőle franciául: “Un petit peu francais… mais… j’ai l’assistance” (“Kicsit beszélek franciául… de most van segítségem”) – és ezzel a fülesre mutat, amelyben tolmácsolják neki a kérdéseket.

Hugh Laurie megerősíti, hogy szeretne olyan romantikus életet élni, mint a “jazz-es emberek”. “Talán, ha egyszer újrakezdhetném az életet… Bár sok lehetőségem volt már arra, hogy új területeken próbáljam ki magam: mikor átköltöztem Angliából Amerikába, hogy elölről kezdhessem. És most megint lett egy ilyen lehetőségem.”

Hugh Laurie a bandával élőben zenélés örömeiről beszél, az interakciók lehetőségéről, satöbbi. Dicséri a zenekar tagjait.

A műsorvezető ezután sorolni kezdi, Hugh Laurie mennyire sokoldalú zenei tehetség: “játszik zongorán, szájharmonikán, gitáron, zenét szerez. Minden művészeti területen otthon van?” Erre Hugh Laurie azt feleli: “Nem vagyok jó táncos, és szánalmas a főzőtudományom. De igen, mindenfélét csinálok. Szeretem minden oldalról körbevenni a dolgokat.”

Ezután Laurence kérdésére Hugh megígéri, hogy “nem is a második, de a harmadik lemeze rap stílusú lesz”.

Hugh elmondja, hogy szereti a franciákat, hogy is ne szeretné? Mindenki nagyon kedves és vendégszerető. Két évvel ezelőtt pedig “a gyönnyörűűen lefordított könyvem best seller lett az országban”.

A sorozatról is beszélgetnek, Hugh elmondja, hogy “hosszú út áll előttük, szenvedés és fájdalom. És a vége majdnem happy end lesz, de el kell mondanom, hogy a boldogság nem House asztala. Sajnálom, ez van.”

Ezután Laurence megköszöni Hugh-nak, hogy ellátogatott a műsorba. Aztán bejön az időjárásjelentő hölgy, leül Hugh mellé, és eldarálja, hány fok lesz Párizsban.

Az időjárás után Laurence még megkérdezi Hughtól, hogy “ma érkezett-e meg (landolt) Párizsba(n)”. (valami “anterres” – szóval hasonlít a terasz szóra – nyilván a “föld” szó van mindkettőben) És aztán Hugh fülel, hogy ez most angolul mit jelentett, és aztán megérti, és mondja, hogy “Ja-ja, igen! Elnézést. Azt hittem, azt kérdezi, ittam-e a teraszon.

Aztán a műsorvezető elköszön, elsötétül a stúdió, és látni, ahogy Hugh gesztikulálva magyarázza az időjósnak, hogy nem hallotta jól a kérdést a fülesben vagy ilyesmi.

A sok “Hugh Laurie”-val a műsorvezető stílusára szerettem volna utalni (a végére már meguntam a dolgot). Mindig ekként szólította meg Hugh-t. Nem Mr. Laurie vagy Monsieur Laurie vagy bármi normális. Bár az ő helyében én is zavarban lettem volna és össze-vissza beszéltem volna. De neki meg ez a szakmája, szóval tudhatná kezelni a zavarát…

A műsor honlapja

Csatlakozás a társalgáshoz

4 hozzászólás

  1. Köszi a fordítást! A megérkezős képeken Jo is ott van, bár próbál a háttérben maradni. A gyerkőcök (bár nem kicsik) soha nem mennek velük? Mármint azért Franciaország nekik is kiruccanás lenne, nem?

  2. Már ismeri a végét a dolgoknak?!?! Nem happy end? Erre mondjuk számítottam. De ááá:D Már csak 4 nap és indulás Berlinbe:P

  3. @ercsika7: Szerintem a gyerekek iskolába/egyetemre járnak. És valószínű, kerülik a reflektorfényt.

    @Pkclaire: Itt konkrétan szerintem a “Bombshells” végén történtekre utal. Meg egyébként is mindig hangoztatják, hogy nem lesz boldog vége a sorozatnak (akármikor legyen is az).
    Jó utat! És izzítsátok be a kameráitokat meg mindenféle rögzítőeszközötöket! :mrgreen:

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..