Hugh a Craig Ferguson Show-ban

Hugh Laurie tegnap Craig Ferguson talkshowjában járt. Az egészet nem fordítom le, a sorozatról nem mondanak semmi újat, inkább Hugh blues albumáról beszélgetnek meg viccelődnek egymással.

Hosszabb videó megtekintése (főcímmel, meg a teljes jelenettel)

Az elején bejátszanak egy jelenetet a 7×23-ból (nem spoileres).Úgy ér véget, hogy House azt mondja “Nem érzek semmit.” A klip után Craig: Ahogy én sem a [műsor eleji] monológom közben. Csak ő jobb színész.

Craig megdicséri Hugh-t, hogy milyen jól néz ki, erre Hugh: Ez csak a smink. Alig látom a napot.
Craig: Merthogy egy pincében laksz? Mint ez itt [a műsor stúdiójára utal]?

Craig Hugh lemezét mutatja, popnak titulálja, aztán megbeszélik, hogy isten ments, ez inkább blues. Craig: Nagyon jó a lemez. Mindig aggódom, mikor egy színész lemezt ad ki. De ez jó!
Megtudjuk, hogy a lemezborító hátulján lévő képen tényleg Hugh lába van, és egyike az utolsó eredeti aknafedő New Orleans-ban.
Hugh megdicséri az amerikaiakat, hogy mennyire jól néznek ki az utcabútoraik.

Craig rákérdez, hogy Hugh odaköltözött-e már az Államokba. Hugh erre nemet mond, de elárulja, hogy nemrég megkapta a zöld kártyát. Craig gratulál ehhez, és “így már dolgozhatsz a Fox-nak!” – mondja. “Eddig hogy dolgoztál? Kaptál valami speciális vízumot, ami a tehetséges embereknek jár?”

Craig: Törték már föl a telefonodat? Ez a Fox szokása, nem?
Hugh: ‘A telefonfeltörő csatorna.’ Nem, nem hiszem.
Craig: Én se tudtam, míg meg nem érkezett egy pizza, amit nem is rendeltem.
Hugh: Ó, ez szörnyű.

Aztán Craig az internetes pizzarendelés előnyeit taglalja: “Senkivel sem kell beszélned, és a pizza egyszer csak megjelenik az ajtódban.” Hugh: “És a futárral se beszélsz?” Craig: Ha nem akarsz, akkor nem. Csak odafutsz, odaadod a pénzt, elveszed a pizzát és kész. Mint amikor egy hal feljön a víz felszínéhez kajáért.” Hugh: Igen, ez egy ideális emberi interakció.” Craig: Én kábé csak erre vagyok képes.”

Aztán Hugh a “kis” turnéjáról beszél. “‘Kis’? Törpékkel?” – kérdi erre Craig. Hugh elmondja, hogy 8-9 koncertet adtak. Az elsőt Hamburgban, a Reeperbahn utcában, pár blokknyira attól a helytől, ahol a Beatles először feltűnt.
Craig: Reeferbahn?” [a “reefer” angolul marihuánát jelent]
Hugh: Igen, az ‘reeferbahn’, csak ‘bahn’ nélkül.”
Craig: Ja, igen. Mindig összekeverem… Te sokat füvezel? Már nem emlékszem.”
Hugh nevet ezen, majd Craig hozzáteszi: “Hiszen zenész vagy, ez helyénvaló kérdés.
Hugh: Igen, az. Bár fura módon, elég mértékletesek ezek a zenészek.
És aztán elmeséli, hogy egy 21 éves skót whiskyt (Macallan) iddogáltak minden koncert estéjén. “Először reméltem, hogy nem fogják elfogadni, mert biztos gyógyulófélben lévő alkoholisták [és nem ihatnak]. De aztán elfogadták. Szóval vagy nem alkoholisták, vagy nincsenek gyógyulófélben.”

Craig: Idén kapsz majd Emmy-t.
Hugh: Tessék?
Craig: Kapsz majd Emmy-t.
Hugh: Kapok?
Craig: Én rád szavaztam.
Hugh: Tényleg?
Craig: Nem! Senkire nem szavaztam.
Hugh: Én sem szavaztam senkire.
Craig: Nem szoktam szavazni. Az egy kegyetlen és szokatlan tett. Ha az embert jelölik valamire, és engem egyszer jelöltek, akkor ha nem nyersz, rögtön lelúzereznek. “De egy perce, mikor még csak jelölt voltam, nyertesnek hívtál.” “Ja, de lúzer vagy, mert végül nem te nyertél.”
Hugh: Ja, hát, nem én akartam, hogy jelöljenek. És elég fura egy verseny ez, mert hacsak az öt színész nem ugyanazt a szerepet játssza… akkor mondhatnád, hogy “Nekem a hármas számú tetszik. A hármas számú lépjen elő!”

Aztán latolgatják, kik játszhatnák el House-t:
Craig: Hagynád, hogy más is eljátssza House-t, hogy igazságos legyen a verseny?
Hugh: Azért hagynám, hogy egyszer nézhessem a tévét.
Craig Andrew Dyce Clayt meg John Goodmant ajánlja.

Utána Hugh elmondja, hogy ha a lemezkiadó szeretné, akkor lesz újabb lemeze. “A lemezkiadó csak egy nagy épület, tele dobozokkal, ahol csörög a telefon, de senki nem veszi fel.” Utána Hugh a zeneipar megváltozásáról beszél: “A zenészek régen azért turnéztak, hogy eladják a lemezeiket, most pedig fordítva van.”

Ezután jön a műsor állandó rovata: “Kínos csend vagy szájharmonika vagy fogd meg a csillogó golyómat”. Mivel Hugh legutóbb már elnyerte az arany szájharmonikát – “Kitüntetett helyen áll a tűzhelyemen” -, Hugh inkább a kínos csendet választja (10:31-től).
Közben Craig megszólal: “John Goodman múltkor nagyon jó kínos csendet csinált” és Hugh egyik gesztusára ezt mondja: “Ez csak nekem volt kínos, neked olyan volt, mintha depressziós lennél” és “Nagyon szép szemeid vannak. Már régóta ismerlek, de még sose mondtam neked”. Hugh erre csúnyán néz Craigre (11:00-től), aztán az tovább beszél Hugh “kukkolós” szemeiről, majd Hugh: “Nagyon fura ember vagy. Nem mondták még? ‘Öreg, furi ember’?”

Aztán Stephen Fry-ról meg a Twitterről beszélgetnek. Hugh továbbra sincs fenn, Craig igen. “Most is tweeteltél? Hogy ‘a kínos csend poén nem jött be’?” – mondja Hugh. Aztán Craig elmondja, hogy nem szokott a műsor alatt Twitterezni, “mert ugye élőben megy…” “Ezt értem. De ez nem fogja vissza pl. a kongresszus tagjait, hogy az elnök beiktatása alatt, nemde?” – mondja Hugh.
Craig: De ők nem nagyon dolgoznak…
Hugh: Igaz. Nincs más dolguk, mint talán énekelni egy kicsit. De akkor is, mi a fenéért csinálják? *mutatja a telefonon pötyögést a kezével*
Craig: Ja, aztán még a telefonon is csinálják [a pötyögős mozdulatot].
Hugh: Igen. *nevet*

Ebben a videóban pedig a műsor következő vendége, a szintén angol Saffrow Burrows beszél Hugh-ról:

Craig megállapítja, hogy a backstage-ben Saffron meg se ölelte őt, mert inkább Hugh-ra volt rákattanva mint egy “szép kiskabát”.
Saffron elmeséli, hogy egyszer Hugh nem jött el egy vacsorára, amin egymás mellett ültek volna, és végig egy üres szék volt mellette, ahelyett, hogy beszélgetett volna egy jót Hugh-val.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..