Az élet egy nagy színház

Az ágyon két ember feküdt. Egy férfi, és egy nő. Első ránézésre semmi közös nincs bennük, de ha az ember kicsit jobban a fejükbe néz, sok hasonlóságot vél felfedezni: mindketten magányosak, mindkettejükben fájdalom lakozik, mindketten orvosok, mindketten megszállottak a munkájukért, és mindketten szerelmesek. Méghozzá egymásba. És még az is közös tulajdonságuk, hogy nem hajlandóak ezt senkinek sem bevallani, legfőképp maguknak nem. Mindenesetre a tegnap este után mindketten feltették maguknak a kérdést: „mit is érzek én iránta?”
Lisa Cuddy csukott szemmel feküdt, de ettől még nem aludt. Folyamatosan a mellette fekvő férfira gondolt. Kinyitotta szemét, és szemügyre vette a dokit. Az ágy jobb féltekén, egy szál pólóban és alsónadrágban feküdt a hátán, fejét balra fordítva, jobb keze a feje mellett hevert, bal keze pedig a hasán nyugodott. A nő csak bámulta a férfit, majd közelebb bújt hozzá, jobb kezét House mellkasára téve. House erre nem ébredt fel, csak nyújtózkodni kezdett, és jobb kezét a feje mellől Cuddy jobb vállára tette.
Reggelre már nem így ébredtek. Cuddy és House az oldalán feküdt, egymás felé nézve, olyan közel egymáshoz, hogy orruk szinte már összeért. Cuddy nagyon keveset aludt az éjjel, már rég fenn volt, amikor House is kinyitotta a szemeit. Mikor meglátta Cuddyt, megszólalt:
– Hmm. Felkeltem, és téged láttalak meg először. Mostmár szerelmes vagyok beléd – mondta, mire a nő felnézett, és mosolyogni kezdett. Nem is hitte volna, hogy a férfi milyen komolyan gondolta. Mélyen egymás szemébe néztek, mindketten elmerültek a másik tekintetében, majd House játékosan mosolyogva közelebb araszolt, mire Cuddy is mosolygott, és ő is így tett. Orruk már teljesen összeért, ahogyan testük is, de nem értek hozzá a másikhoz, csak mosolyogtak és bámulták egymást.
– Most pont olyan vagy mint egy küklopsz – vigyorgott House továbbra is.
Cuddy Housenak erre a kijelentésére felnevetett, mire a férfi felemelte a fejét, megtámaszkodva a jobb alkarján és így szólt:
– Hát így határozottabban jobban nézel ki – mondta.
Még mindig egymást nézték. House hol Cuddy szemeit, hol ajkait, vagy éppen a haját figyelte. Szépen lassan eltűnt a mosoly mindkettejük arcáról. House úgy érezte, újra meg kell tennie azt amit tegnap este, csak egy egészen kicsikét, de muszáj! Azzal közelebb hajolt, és egy egészen kicsi, lágy puszit adott a nő ajkaira. Cuddynak nagyon jól esett, és felemelte fejét, újabb csók után sóvárogva, de ekkor a legszebb alkalmat gyereksírás zavarta meg. Cuddy lemondóan lehunyta a szemeit, visszahuppant az ágyra, tenyereibe temette az arcát, sóhajtott egyet, felállt, és a gyerekszoba felé indult.
„Ilyen nincs!” szidkozódott magában House, és visszafeküdt. Két perc múlva Cuddy megjelent az ajtóban Rachellel a kezében:
– Öltözz, mert dolgoznod kell menni! – vetette oda a férfinak.
– Jajjjjjj Anyuuu még egy kicsit had maradjak ágybaaan! – nyivákolt válaszul a doki.
– House már van gyerekem, köszi, perpillanat nincs szükségem még egyre! – mondta Cuddy, és elment.
„Bezzeg plüssmacira van mi?” – gondolta magában, aztán felkelt, felöltözött és elment.

– Megleptél – mondta Wilson alvást színlelő barátjának, aki karosszékében ült.
– Mi olyan meglepő bennem? – kérdezett vissza House csukott szemmel.
– Nem hívtál tegnap este sehova. Eddig is mindig ez volt a szülinapjaidon. Elmondod hogy nem mész sehova meg ilyesmi, se a végén éjfél és hajnali kettő között mindig felhívsz, hogy azonnal menjek le valamelyik bárba és hívjalak meg egy italra. Mit csináltál tegnap este?
– Teddybär bevetésen voltam.
– Hogy min?
– Teddybär bevetés. Tudod…Teddybär németül plüssmacit jelent. A bevetés pedig általában bevetést jelent.
– Megint Cuddynál voltál? Hű House, végleg elárulod magad, ha így haladsz.
– Még verekedtem is.
– Te megverted Cuddyt?
– Nem, te idióta! A hajléktalanokat vertem meg!
– Ez igazán nem szép tőled.
– Jah, – sóhajtott House – hazamentem, és Cuddy a konyhámban várt egy bazi tortával, és egy ajándékkal, ami nagyon szép volt tőle, mire én elhívtam vacsorázni egy közeli szendvicsbárba, és akkor meglátott kettőt azok közül akik…akik elkapták őt. Én erre kimentem, és hozzájuk vágtam két tányért. Az egyikük elszaladt, de a másikat ájultáig vertem, de tovább is mentem volna, ha Cuddy nem állít le. Aztán hazamentünk, csókolóztunk, én megpróbáltam lefektetni, de ő azt mondta hogy erre még nem áll készen, ezért hazakísértem, ő megkért, hogy maradjak, és ott aludtam.
– Váó!
– Nem mondod, hogy elhitted!
– De igen, House, hiszek neked. Mit fogsz most csinálni?
– Azt hiszem most én fogom őt a konyhájában várni a legszexibb bőr alsónacimban.
– Jah, értem, csődör vagy. Ne szúrd el, House! Célegyenesben vagy.
– Kösz a tanácsot Wilson. Most már elmehetsz.
– Jóéjt, House! – mondta Wilson, majd kilépett az irodából.
House is nem sokkal később hazament, és a zongorához ült. Egyfolytában a nő járt a fejében, alig vette észre, hogy ugyanazt a számot játssza már vagy fél órája. Levette ujjait a billentyűkről, hátrahajtotta fejét, és kezeivel szemeit dörzsölgette. Megugrott a székén, amikor kopogást hallott. Kicsit csodálkozott, hiszen este 11-kor csak ő szokott másokhoz berontani.
Az ajtóhoz bicegett, és kinyitotta. Az ajtóban egy csodaszép nő állt.
– Te mit keresel itt ilyenkor? Ráadásul egyedül? – kérdezte House, kicsit idegesen, majd vállánál fogva berántotta a lakásba és becsukta az ajtót.
– Tegnap itt felejtettem a sapkámat – mondta Cuddy.
– És ez este 11-kor jutott eszedbe?
A nő nem válaszolt, csak zavartan mosolygott, igazából ő maga sem értette mit keres ott, és zavarba is jött rögtön ahogy ezt House jogosan megkérdezte. Ismét elmerültek egymás tekintetében, de ekkor House-nak eszébe jutott a Taubtól kapott ajándéka. Ugyanis a borítékban két jegy volt a New Jersey-i Színházak Éjszakájának valamelyik előadására, ami éjfélkor kezdődött. Greg elmosolyodott, majd megszólalt:
– Most átveszek valami elegánsat, aztán hazaviszlek, te gyorsan felkapod a legszűkebb rucidat ami csak van, és elmegyünk színházba – aztán House gyorsan elbicegett. Öt perc múlva meg is jelent fekete öltönyben, és csokornyakkendőben. A nő el volt ragadtatva a látványtól, és csak állt ott mozdulatlanul, majd a férfi megfogta karjánál fogva, és kitessékelte az ajtón. House ígéretéhez híven hazavitte Cuddyt, aki 15 percen belül felkapott egy testre simuló szürke, kicsivel térd alá érő ruhát, melynek dekoltázsa és háta mélyen ki volt vágva. House nem tudott betelni a nő látványával, de végül elmentek a színházba.
Az előadást Cuddy nagyon élvezte, House viszont halálra unta magát rajta, és igazából nem is figyelt oda, inkább telefonján tetriszezett. Mikor vége lett, Cuddy széles mosollyal, teljesen feldobva ecsetelte Housenak a véleményét a darabbal kapcsolatban, a doki pedig csak bólogatott rá. A színházból egyből visszamentek Greg lakásához, ahol Cuddy parkolt az autójával. Lisa már nyitotta volna a kocsiajtót, de House megszólalt:
– Nem kérsz egy teát?
Lisa egyből tudta, hogy House csak marasztalni akarja, hiszen Greg sosem iszik teát, de magának is megvallotta az igazat, miszerint szívesen maradt volna még a férfivel. Így hát mosolyogva bólintott, és bementek a házba. Az ajtóban levették a cipőjüket, a kanapéhoz mentek, de ott egyikőjük sem ült le, megálltak egymás előtt, és ismét a másik szemébe néztek. House nem bírta tovább, megfogta Cuddy kezét, közelebb húzta magához, megsimogatta a nő csupasz hátát, és szenvedélyesen megcsókolta. És ismét tegnap este volt. House tudta, hogy megkapta a második esélyt, most nem szúrhatja el, pedig már nagyon akarta a nőt, és csupasz hátához érve, ez a vágy egyre csak nőtt. Percekig ölelkeztek, de egyszercsak Cuddy levette House-ról a csokornyakkendőt, és elkezdte a férfi ingjét kigombolni. Félúton a férfi elhúzódott, és a nő szemébe nézett, de nem szólt semmit. Aztán mégis szóra nyitotta a száját:
– Ugye most tényleg itt vagy?
Lisa nem mondott erre semmit, csak mosolyogni kezdett és újra csókolózni kezdtek. Greg lehámozta a nőről az elegáns ruhát, és az ágyig nem volt megállás…

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..