A szerelem bolondjai

Cuddy eléggé izgult, amiatt, hogy House elpletykálta mit is tervez. Épp a lift felé ment, ahol a két jó barát is állt. Kicsit félve tekintett House-ra. Wilson nem mondott semmit, nyugodt kifejezés ült arcán. Elsőnek azt gondolta, hogy House nem mondta el neki, de az gyakorlatilag lehetetlennek tűnt.

***

Másnap a diagnoszta persze felkereste az igazgatónőt.
– Jó reggelt, Mami – köszönt enyhe célozgatással.
– Elmondta valakinek? Wilsonnak? – tért egyből a lényegre.
– Egy léleknek sem – mondta magabiztosan. – Remekül tudok titkot tartani.
– Segítenie kell! – mutatta fel Lisa az injekciós tűt. – Napi két injekció, és egyedül nem megy.
– Forduljon meg.
– Nincs sziporka, hogy most előre hajolok?
– Hacsak nem követeli! – majd a nő feltűrte a szoknyáját, és az asztalra támaszkodott.
– Nem szoktam meg a profi House-t – a diagnoszta a nő fenekét nézegette, majd lassan elkezdte a fertőtlenítővel megtisztítani lassan, körkörösen kezdete törölgetni a puha felületet.
– Azon filózom, hogy nézett ki az anyja, mert az apja szaporodási célzattal választotta.
– Pofa be! – szólt rá erőteljesen, bár ez nem tűnt túl félelmetesnek főleg, hogy háttal volt Gregnek és a férfi még mindig a fenekét kenegette. Persze House folytatta.
– A természetes kiválasztódás szívás, mell méret és kocsi márka alapján választunk partnert, de párok boncolásánál találtak hasnyálmirigy méretbeli egyezéseket. Beprogramoztak, hogy hülye okokból válasszunk, de maga dönthet okosan.
– Azt hiszem a németeknek volt hasonló elméletük – majd gyorsan hozzátette szarkasztikusan – kb. hatvan éve.
– Nem egy faj kiirtását javaslom, csak arra célzok, hogy ne azzal a pohárral párosodjon, aki először meghívja – úgy beszélgettek, mintha House nem is Cuddy fenekét simogatná egy
fertőtlenítő kendővel.
– Biztos jó lesz már – szólt Cuddy.
– A bacik rafináltak – erre az igazgató elmosolyodott. Végül Greg megfogta a tűt és a nő fenekébe, döfte.
– Kösz – mondta egy zavart mosollyal. Még mondott volna valamit de, a férfi hamarabb elkezdte mondatát.
– Napi kettő, jó móka lesz! – és visszaadta a tűt.

***

Délután kettő körül a morcos doki az igazgatóiban ült egy idióta emberrel beszélgetve.
– Nem kapom, meg az állást? – kérdezte félénken.
– Le van vajazva, tudtam, amint megláttam. – és épp ekkor jött be az orvostudományok dékánja irodájába – az interjú csak formalitás.
– House! Maga meg mit.
– Lisa Cuddy, ő itt Pertick Leaner az új gyakornokom az osztályon – Cuddy sejtette, hogy a férfi nem venne fel egy ekkora barmot, és érezte, hogy hátsó szándéka van.
– Nem is tudtam, hogy interjúztat. Örvendek – mondta és kezet fogott a férfival, aki idiótán nevetett, Cuddy egyre biztosabb volt gyanújában.
– Bocs nevetek, ha ideges vagyok.
– Egész életében ezt csinálta? – kérdezte House.
– Az orvostudomány melyik részében járatos? – fordult Lisa a vörös hajú baromhoz.
– A rákban és a fertőző betegségekben, a kék mumusban? – Cuddy kérdőn nézett rá. House úgy tett mintha érdekelné, amit mond – sugároznunk kell a betegek felé, hogy ugyanolyanok vagyunk, hiszen ők is emberek
– Ők is emberek, ez tetszik – mondta Greg cinikusan, de a pali akkora balekvolt, hogy megint elkezdett nevetni, és röfögni – Engem inkább az álmok érdekelnek, milyen zenét szeret? – Cuddy úgy gondolta ez már sok, ezzel már csak őt akarja idegesíteni.
– A legkevésbé se.
– Mócárt hívő vagyok – Lisának leesett a dolog és azon gondolkodott, hogy, hogy ölhetné meg a híres dokit – kimondja, amit érzek de, nem tudom kimutatni.
– Öh, értekezletem lesz – mondta, és odament a fiókoz.
– Ezért ilyen fontos a szemtől szembeni beszélgetés, jó tudni, hogy kivel fekszik le az ember -ekkor Cuddy kihúzta a fiókot tökön vágva így a férfit.
– Tüntesse el innen – morogta a férfi fülébe.

***

Másnap Greg úgy gondolta, hogy az utolsó fél órát a munka idejéből azzal tölti, hogy átnéz néhány papírt, mikor bejött az igazgató és megállt az asztal előtt. A férfi, kérdőn nézett rá, a nő belekezdett majd kicsit megingatta a fejét és végül ennyit mondott:
– Köszönöm az injekciókat.
– Nagyon szívesen – Cuddy zavart volt, végül úgy döntött elmegy, de még House utána szólt.
– Azért jött fel, ide, hogy ezt közölje? – kérdezte gyanakodva.
– Nem – rázta a fejét, mintha maga se tudná mit is, akar, majd végleg kiment az irodából.
A diagnoszta tudni akarta mit akart a nő sejtette, hogy a terhességgel kapcsolatban.
Gyorsan felugrott és utána ment, Cuddy már a liftben volt, a férfi meggyorsította lépteit – már amennyire tudta – de végül épp, hogy besurrant. Cuddy kérdőn nézett rá.
– Miért jött az irodámba? – szegezte neki a kérdést ismét.
– Már mondtam, csak meg akartam köszönni – House unta megnyomta a “stop” gombot és a nő elé állt.
– Miért álltunk meg? – nézett értetlenkedve Lisa.
– Na jó akkor még egyszer megkérdezem: miért jöttél fel hozzám? – a hangja higgadt volt – Addig nem megyek el, amíg el nem mondja! – a nő kicsit zaklatott volt de végül mélyet sóhajtott és belekezdett
– Azért mentem el, hogy megkérjem, hogy…
– Hogy?
– Hogy megkérjem, hogy legyen maga a spermadonor – hadarta el egy levegővétellel miközben összeszorította a szemét. A diagnoszta ledöbben.
– Azt mondtam olyas valakit, válasszon, akit kedvel.
– És azt is, hogy a gén fontos, maga az egyetlen, akinek nincsenek hülye szokásai, kivéve, hogy kurvázik, de nem hinném, hogy ez a veszély fenn áll egy csecsemőnél, de ezt a rossz tulajdonságát ellenzi, az, hogy egy zseni, bár ezt nehéz bevallani. És nincs semmi genetikai betegsége azt leszámítva, hogy egy paraszt de lényegébe véve magát ismerem, és igaza volt, nem lehet egy akta alapján spermadonort választani. Más felöl nem áll fenn az a veszély, hogy esetleg érdekelné a gyerek, mert utálja őket – mondta zavartan.
– Oké.
– Oké? – nézett hitetlenkedve – Komolyan? Csak így belemegy?
– Jó érveket sorolt fel, más felöl, ketten jól járunk – válaszolt tárgyilagosan.
– Ezt meg, hogy érti?
– Én lefekhetek magával és lesz gyereke – mondta vállat vonva.
– Hé, ez…
– Máshogy nem lesz gyerek – nézett kicsit gonoszan és kacéran is egyben.
– Inkább még átgondolom – vágta rá gyorsan.
– Jaj ugyan, mikor feküdt le utoljára valakivel? Ez csak egy egyéjszakás kaland. Nem jelent semmit – ekkor beindította a liftet.
– Ez zsarolás, feljelenthetném testi erőszakért vagy – de épp ekkor kinyílt a lift ajtaja és egy nővér lépett be.
– Nyugi Cuddy! – mondta és rákacsintott. A nővér nem tudta miről van szó, és ez eléggé idegesítette, bár a nővérek munkaköri leírásában nincs benne, az, hogy mindent tudjanak az alkalmazottakról a kórházban, de ők ezt, mégis feladatuknak érezték.
– House! Egész hétvégén rendelni fog! – és kinyílt az ajtó.
– Majd még megbeszéljük – szólt miközben kilépett a liftből. A nő utána ment.
– Ha elmeri pletykálni. – morogta oda.
– Megengedem, hogy az ehhez hasonló dolgokban feltételeket szabjon, mint például nem mondjam el senkinek, ne éljek vissza a helyzettel meg hasonlók, nos ezekben szabhat szabályokat, de az ágyban nem – majd egy kacér mosollyal kiment a kórházból, a nő csak bámult utána, a nővér meg ment is be a többi vele egy rangban lévő kollégákhoz.
– Cuddy készül valamire – vigyorgott sejtelmesen.
– Ezt meg, hogy érted? – kérdezte Brenda.
– Hát a liftben Cuddy azt mondta House-nak, hogy ha elmeri mondani valakinek rendelni fog, House meg, hogy: majd megbeszéljük.
– House lehet, hogy megtudta, hogy Cuddy tervez valamit – kezdték kicsit túl komponálni a nővérek.
– Én azt hallottam, hogy House még azt is tudja, hogy hol lakik Cuddy és, hogy tudja hol tartja a pótkulcsát, sőt múltkor a menzán hallottam a konyhásnőtől, hogy az a vadbarom odaállt Cuddy mellé és azt mondta, hogy még egy hétig csinálhat hülyeségeket mert utána Cuddy idegesebb lesz és, hogy majd hordani kell magával. – a mondatot nem fejezte be csak jelentőségteljesen nézett.
– Tudja a ciklusit? – kérdezte Brenda kikerekedett szemekkel.
– Szerintem House azt is észrevenné, ha letörne a körme – kezdett kuncogni a két nő.

***

Este House a kanapéján ült és a TV-t nézte, de nem figyelt rá. Az igazgató nő járt a fejébe. Nem bírta tovább felpattant a motorjára és meg sem állt a házáig. Elkezdte, veri az ajtót a bottal.

***

“Mi a franc.” gondolta. “Ki veri az ajtót este tízkor!” Igazából csak egy hálóing volt, rajta ami épp, hogy csak takarta a fenekét, de most nem érdekelte csak felkelt bosszúsan és kivágta az ajtót. A szava is elállt mikor meglátta House-t az ajtóban “Kellett nekem nem törődni, azzal, hogy csak egy hálóing van rajtam” gondolta . A férfinak szó szerint leesett az álla és csak bámulta a nőt meg se bírt szólalt. Mindig is csinosnak találta főnökét, de így egy szál hálóingen. A nő közelebb lépett és becsukta a száját, Greg csak erre eszmélt fel.
– Ne tátsa a száját. Miért jött? – kérdezte, és keresztbe rakta a kezét.
– Azért amit megbeszéltünk – ment beljebb, a nő egyet hátrébb lépett.
– Azt felejtse el! – mondta és háta neki ütközött a falnak. A diagnoszta nem hátrált még közelebb ment, hasuk már összeért. Lisa szívverése felgyorsult, mindig is ilyen hatással volt rá a férfi, de ezt soha nem vallotta volna be. House a nő száját nézte, nem bírta tovább, hirtelen a falnak nyomta és megcsókolta. Cuddy nem bírt ellen állni, hevesen visszacsókolt, House írtelen átölelte és elkezdte a háló felé tolni. Ott hihetetlen gyorsasággal megszabadította meg a nőt a ruhájától, és kisfiús csodálattal fedezte fel a testé. Lisa a férfi minden érintésére megborzongott. Együtt egy csodálatos éjszakát éltek át.

***

Reggel Cuddy azt hitte az előző, estét csak álmodta, de ekkor érzett, hogy egy férfi kar hátulról átöleli. “Ez nem lehet! Nem lehet, hogy tényleg lefeküdtem Gregory Housesal! A hátralévő életemben ezzel fog piszkálni! Várjunk csak, mi van, ha tényleg terhes vagyok? Végül is ezt akartam és megbeszéltük, hogy nem mondja el senkinek, és, hogy ez csak egy egyéjszakás kaland és nem jelent semmi, akkor minek is aggódom? “majd lassan megfordult és látta a férfi nyugodt arcát, a karja még mindig átölelte a nő derekát. Lisa egyáltalán nem bánta, lassan levette magáról a karját, halkan felöltözött főzött egy kávét magának és House-nak, a diagnoszta poharára rakott egy cetlit, majd megfogta a táskáját, beült a kocsiba és bement a kórházba.

***

A férfi kilenc körül kelt fel, a nőt nem látta maga mellett de az a tény, hogy főnöke házában van, bizonyítja, hogy nem csak álmodta, egy szál alsóban kisétált a konyába azt remélve, hogy Cuddy még ott van, de csak egy kihűlt kávé várta rajta egy cetlivel. A kis sárga papíron ez állt “Ne lustálkodj az ágyamban! Told be a segged, a kórházba!” Greg elmosolyodott. Felöltözött, és épp felült volna a motorjára mikor egy idős nő, meglátta.
– Maga meg mit csinált Dr. Cuddynál? – kérdezte miközben oda ment görbe háttal.
– Mi köze hozzá nyanya? – kérdezte lenézően.
– Dr. Cuddy soha nem jönne össze egy ilyen bunkóval, gondolom nem baj ha felhívom? – a nő azt hitte, hogy House betörő.
– Maga szerint, ha betörő lennék, nappal rabolnák, és ha annyira akarja felhívom – majd kikereste a névkönyvből a nő számát, mindig elmosolyodott mikor látta, hogy a mobilban a neve nem más mint “Sárkány mami”. Megnyomta a zöld gombot és tárcsázott. A nő hamar fel is vette.
– House mit akarsz? – kérdezte.
A nyanya a szomszédodban azt hiszi, hogy betörő vagyok mond meg neki, hogy sokkal jobb dolgom volt itt – mondta kacéran.
– Nyugodjon Mrs. Siggers, ez az idióta az egyik orvosom.
– Hogy lehet orvos egy ilyen bunkó? – kérdezte értetlenkedve.
– Higgye el az esze miatt vettem fel, mert hiába egy paraszt ő America legjobb diagnosztája.
– Na én fizetem a telefon számlát szóval csá.
– Hou… – próbált volna megszólalni Cuddy de, a férfi rácsapta a telefont.
– Mehetek végre? – ám válaszra sem várva gázt adott és kerék csikorgatva elment.

***

Két hét múlva Cuddy megtudta, hogy terhes, és, hogy nem hiába hozott áldozatot. Kilenc hónapra rá egy aranyos kisfiúval tért haza.

***

Egy évvel később egy keddi napon House talált valamit a neten, egy gyógyszert a neve: metadon. Cuddyék eltiltották a szertől de, miután látták, hogy hat inkább Wilsonnal utánanéztek a neten egy órának, ami nem az időt, hanem a pulzust méri, így Greg eldobhatta botját.

***

Tizenhat évvel később.
Cuddy épp a szokásos reggelnek nézett elé, letusolt, felöltözött majd felment az emelet re, hogy egy tizenhat év körüli srácot kirángasson az ágyból. A fiú arca hasonlított Cuddyéra -csak kicsit férfiasabb vonásokkal – kivéve a szeme, míg a nő szeme egy smaragdzöld gyémánthoz hasonlított addig a fiúé a tengerhez.
– Adam – szólongatta halkan miközben leült az ágy szélére.
– Hm. Mennyi az idő? – kérdezte a fiú csukott szemmel.
– Hét óra, ideje lenne, felkeni! – ilyenkor a srác általában alkudozni kezd, most se volt másképp.
– Egy félóra?
– Nem, gyerünk, szállj ki az ágyból nagyfiú! – Lisa finoman rázogatni kezdte.
– Jól van – adta meg magát és nagy nehezen kiszállt az ágyból. Elindult a fürdő felé, megmosakodott, fogatmosott és visszament felvett egy farmert egy mintás pólót, meg egy kapucnis kardigánt meg deszkás cipőt. Elővette a szennyes kupac alól a gördeszkáját, a táskájába belehajigálta a könyveit és lerohant a lépcsőn. Lisa már megcsinálta a szokásos melegszendvicset, Adam leült elkezdett enni. Csöngettek.
– Gyere be, Ben! -ordította el magát, pontosan tudta, hogy az a srác a szomszédjából, aki talán az egyetlen igazi barátja, a többiek csak azért vannak vele, mert szívatja a tanárokat, és ezt menőnek találják vagy, mert félnek tőle.
– Oh, még nem vagy kész? El fogunk késni – ment beljebb, Lisa is előjött a fürdőszobából. – Jó reggelt Dr. Cuddy – köszönt udvariasan.
– Neked is Ben, és ha lehet ebből a jó modorból, ragassz a fiamra is.
– Kac – kac – mondta cinikusan.
– Na jól van én, megyek – közelebb lépett a fiához megpuszilta az arcát és elindult az ajtó felé
– Viszlát, Ben.
– Viszlát. Az anyukád tök jó fej – mondta mikor az említett már elment.
– Ja – válaszolt kedvetlenül.
– De most komolyan, értékelned kéne, az én mamám állandóan parancsolgat, és neked legalább nincs tesód.
– De a húgod csak egy évvel fiatalabb nálunk és legalább jól néz ki.
– És nagyon idegesítő.
– Na jó inkább menjünk – majd kimentek bezárta az ajtót és elindultak a gördeszkával.

***

House az irodában várta a nőt.
– Késtél! – mondta.
– Vezetés közben nem olyan könnyű telefonálni.
– Minek telefonáltál? Tán nem gond van a kölyökkel.
– Elsőnek is: nem kölyök, tizenhat éves, másodszor: de még be se ért máris az igazgatóiban van – mondta lemondóan. House csak mosolygott.
– Annó te mondtad, hogy a gének fontosak! – Lisa csak a fejét fogata.
– De ennyire nem üthetett rád, én sosem voltam az igazgatóiban, kivéve az egyetemet de az is miattad volt – ült le az asztal mögé.
– Hát ez szívás, de legalább jó tanuló.
– Honnan tudod? – nézett értetlenkedve.
– Hé, a gének! – mondta felháborodást tettetve. Épp ekkor jött be a csapat – Honnan tudták, hogy itt vagyok?
– Mostanában mindig ott van, ahol legutoljára keresnénk – magyarázta Taub.
– Fracba ki kell találnom valami ujjat! – töprengett.
– House húzz az irodámból, és mi lesz a kis csevellyel a kölyökkel? – próbálkozott.
– Most! – nézett szigorúan.
– Igen Anyu – és egyből elvonult.

***

– Mi volt a gyerektéma? – kérdezősködött 13.
– Semmi, csak Adam mostanában sokat ül az igazgatóiban, és már nagyon ki volt és ezt rám zúdította.
– Oh, szóval nyolc éves kisfiú a pszichiátriáról küldték.
– És, hogy került ide? – kérdezte flegmán.
– A srác már csak ugrálva közlekedik, és ha konnektort lát, azt hiszi lézer, jön belőle, és bujkálni kezd.
– Csináljak MR-t és beszéljenek a szülőkkel, hogy mikor kezdődtek a tünetek – majd felállt és átment barátja irodájába.

***

– Tudtad, hogy Cuddy kölyke sokat van az igazgatóiban?
– Igen tudom, mivel én vagyok a kereszt apja! Miért érdekel, hogy mi van vele?
– Azért mert Cuddy most ideges és két hét múlva még idegesebb lesz.
– Miért? – nézett értetlenkedve.
– Női bajok, tudod Wilson az orvosin, tanítják, hogy a nők havonta egyszer véreznek.
– De. te megfigyeled a ciklusát? – nézett hitetlenkedve.
– Miét akad ki ezen, mindenki?
– House én sem tudtam egyik barátnőm ciklusát, nem, hogy a főnökömét!
– Azon a nőn azt is észreveszem, ha egy kilót hízik.
– És azért veszed észre, mert tetszik neked! – nézett félreérthetetlenül.
– Fejezd be, engem meg vár a betegem! – és azzal elment.
– Aha menekülj csak el a saját érzéseid, elöl!
– MI? – lépett vissza – Nem érzek semmit iránta.
– Oké, akkor nyílván nem is érdekel, hogy, hogy fok kinézni a jótékonysági bálon.
– Nem hát.
– Úgy se bírod ki, hogy ne gyere el és nézd meg!
– Ha eddig kibírtam most is kifogom!

***

Szombat este House a TV-t nézte, de egyáltalán nem figyelt rá. Gyorsan egy hirtelen ötlettől vezérelve felpattant berohant a hálóba, villámsebességgel felkapta magára a szmokingját felpattant motorjára és elszáguldott a kórházba.

***

– Adam! – Jött ki Cuddy egy fekete térd fölé érő elég feszes szoknyában és egy fekete magas sarkúban.
– Miért ez a büntetés, miért nem, lehet olyan, mint másoknak, pl. gép megvonás, nem nézetek TV-t, esetleg szobafogság? – próbálkozott.
– Azért mert ezek nem használnak, tudom, hogy utálod ezeket a rendezvényeket, és ezért jössz velem! Megmondtam, ha összegyűlik három osztályfőnöki, akkor büntetés lesz!
– Aj, ez már családon belüli erőszak! – mondta Adam és megkötötte a nyakkendőjét. – Utálok kiöltözni.
– Tudom.

***

Az igazgatónő és fia egy vén papával és az ő fiával beszélt, a fiatalabbik férfi olyan 35 lehetett és az apja legalább 60. De hát az adományokért nyalizni kell.
– És te mit szoktál csinálni? – kezdett nyalizni Adam-nek miután már fényesre nyalta Cuddyét.
– Bajt! – mondta szarkasztikusan. Lisa meglátta House-t. Nem hitt a szemének, majd mikor az felé fordult segítségkérően nézett rá. House jól artikulálta a “Nem” szót. Cuddy oci szemeket meresztett. Greg megadóan sóhajtott és odament.
– Cuddy, nem is vettem észre.
– Helló, House! Mrs. Harmen őtt itt Dr. House. House, ő Mrs. Harmen – mutatta be őket egymásnak.
– Gregory House. Hallottam a hírét Amerika másik felén is.
– Sajnos én még nem – mondta cinikusan. Adam hirtelen a szájára tette a kezét és hátrafordult, a diagnoszta kitette a kezét észrevehetetlenül és a fiú belecsapott – Mondja, mivel foglalkozik?
– New York egyik kórházának a pénzügyi tanácsadója vagyok.
– Az, jó meló! – mondta szarkasztikusan a fiú.
– Köszönöm.
– Egyetértek, mármint ez nem olyan stresszes meló, mint ha orvos lenne, végül is számokat ad össze. – kezdete House de a fia fejezte be, persze a srác nem tudta, hogy ő az apja.
– És aktákat tologatnak.
– Ö. elnézést de még kell keresnem Dr. Wilsont, hogy rá, bízzam ezt a két bölcsist – húzta el a fiúkat. – Tudtam, hogy rossz embert hívtam segítségül! – mondta szigorúan orvosának.
– Nézd a jó oldalát elmenekültünk ettől a seggnyalótól – válaszolt a diagnoszta helyett Adam.
– Egyet értek – helyeselt Greg.
– Nos ha ilyen nagy az egyet értés, akkor inkább menjetek és keressétek meg Wilson bácsit és mondjátok, meg, hogy anyu azt mondta, hogy ő lesz az óvóbácsitok.
– Igenis mami – hózta ki magát katonásan House.

***

Fél óra múlva House, Wilson, és Adam leültek egy pókerasztalhoz. Cuddy körbejárta az összes pénzeszsákot. Éjfél felé sok mindenki táncolni kezdett.
– Dr. Cuddy három pókert játszottam és mindet megnyertem és már nagyon unom, nem csinálhatnák, valami mást. Mondjuk, táncolni! – szólt zavartan, de az a szokásos sármos mosollyal.
– Most felkért táncolni? – vigyorgott.
– Valami olyasmi? – mondta és kinyújtotta a kezét Cuddy mosolyogva belekarolt a férfiba.
Egy lassabb szám jött, House megfogta a nő derekát kicsit lejjebb, mint azt szokták. Cuddy csak a fejét rázta de nem tett semmit, karjait a férfi nyaka köré fonta. Greg csak a nő szemét nézte “Talán Wilsonnak igaza volt. Talán Lisa tényleg érdekel?” House kicsit közelebb hajolt már épp megcsókolta volna mikor Cuddy kezét a férfi szájára, rakta. A diagnoszta lemondóan visszahajolt.
– Figyelj ez így nem lesz jó.
– Mi nem jó?
– Az, hogy te megcsókolsz én, visszacsókolok, és már járunk is, ez nem mehet ilyen könnyen! – mondta lemondóan.
– Akkor mit szeretnél? – kérdezte őszintén minden gúny nélkül.
– Randizzunk.
– Tessék?
– Ha a randi jól sikerül akkor el tudjuk viselnie egymást.
– Én nem szoktam randizni – látta a nő nem túl kedves tekintetét – oké randizzunk! Lisa elmosolyodott és közelebb ment és fejét a férfi mellkasára rakta.

***

– Odanézz! Valakinek új pasija lesz! – mutatott anyjáékra.
– Valóban! Tudod ők, már régóta húzzák egy mást, és az egyetemen is volt köztük valami.
– Komolyan?
– Ha együtt vannak, vagy megölik egymást, vagy szinte izzik a levegő!
– Wow!

***

Hát eltelt egy hét, és ismét szombat van. House külön kikötötte, hogy nem kell kiöltöznie.
Este nyolc után pár perccel csengettek. Adam nyitott ajtót.
– Hello – köszönt a fia majd visszament és ledobta magát a kanapéra – Kér inni?
– Kösz – a fiú már épp ment volna, hogy útbaigazítsa de a férfi nagyon otthonosan mozgott, hozott egy üveggel Adamnek is.
– Honnan tudta, hogy hol a hűtő? – kérdezte.
– Azt is tudom, hogy hol a pótkulcs, anyád fehérneműiről már nem is beszélve
– Na ezt honnan tudja?
– Egyszer az egyik betegem miatt átkutattam a házát – vigyorgott büszkén. Ekkor jött elő Cuddy a fürdőszobából. Egy nagyon feszes farmer volt rajta egy pántnélküli felső, magas sarkú és egy bőrdzseki, ami épp, hogy fedte derekát. Nagyon dögös volt. Housenak szó szerint leesett az álla, még levegőt venni is elfelejtett.
– Wow! – csak ennyi tudott mondani, majd összeszedte magát és próbált egy normális mondatot összerakni – Csini vagy.
– Köszönöm – majd fiához fordult – Lécszíves ne verd szét a házat, ne csinálj, házibulit és semmi más őrültséget.
– Vagy ha mégis bulit rendezel, akkor takaríts fel, mire visszahozom – mondta majd rákacsintott. Cuddy teljesen ledöbbent mikor meglátott a feljáróján egy nyitott tetős, tűzpiros Ford Mustang GT-t. Nem volt olyan régi de nem is mostanában gyártották.
– Hova is megyünk? – kérdezte mosolyogva.
– Meglepi! – mondta a szokásos kacér vigyorral és rákacsintott.

***

A végállomás nem volt más, mint egy autósmozi.
– Hé, ismerős ez a szitu!
– Egy kicsit – és épp ekkor indult el a film.
– Hé, ezt a filmet néztük az egyetemen, és pont egy ugyanilyen autósmoziban – Lisa ahogy jobban megnézte a kocsi is ismerős volt. Megnézte az ajtón lévő kis tartóban, van -e benne valami és valóban, egy ki cetli volt benne rajta egy számmal.
– Ez az én egyetemi telefonszámom! – hitetlenkedett – Hogy szerezted meg!
– Hát, elég meggyőző tudok lenni – majd hátranyúlt és elővett egy hűtőtáskát és az ülésről popcorn-t.
– Hihetetlen vagy! – mosolygott.
– Tudom! – a nő közelebb hajolt és egy gyors puszit adott az arcára. Majd fejét a férfi vállára tette és úgy nézte a filmet. Greg átkarolta.

***

Este tíz felé értek vissza a nő házába. House elkísérte az ajtóig.
– Jól éreztem magam. Köszönöm ezt az estét.
– Nagyon szívesen – Cuddy még nem ment be várt valamire. House lassan közelebb hajolt és megcsókolta. Lisa erre várt, a férfi szorosan átölelte és egy kicsit megemelte ő, pedig egyből beletúrt a hajába.
Adam az ablakból nézte. Elmosolyodott “Ez legalább nem egy balek” gondolta.
– Jó éjt Lisa – House talán életében először hívta a becenevén.
– Jó éjt – Greg elment. A nő mosolyogva csukta be a háta mögött az ajtót.
– Ahogy elnézem jól sikerült a randid.
– Igen remekül. És te mit csináltál?
– Semmi érdekeset. De ne terelj, fogsz még randizni vele?
– Elég valószínű, mert minden nap látom. Viszont nem szeretném, hogy elmeneküljön a beszólásaidtól, bár nála ez a veszély nem áll fenn! – mosolygott.
– Hát, el kell ismernem, eddig ez a faszi a legnormálisabb. A többi seggnyaló, volt.
– Héj, azt mondod eddig rossz emberekkel, randiztam.
– Igen, lásd be. Volt a könyvelő, aki állandóan bent volt nálad, a kórházban és nem tudtad levakarni. Aztán ott volt az a pénzeszsák, és a legrosszabb a zsaru. Hogy randizhattál egy rendőrrel?
– Attól, hogy te áthágod a szabályokat, nem kell másnak is a te példádat követnie.
– Mindegy a lényeg, hogy eddig ez a legnormálisabb! És ráadásul elfejtetted mondani, hogy ezzel a pasival jártál az egyetemen.
– Nem jártam vele csak.
– Oh, szóval egyéjszakás kaland – Cuddy hihetetlenkedve nézett fiára.
– Néha úgy érzem túl, hamar kezdődik a felvilágosítás.
– Miért ülsz még itt?
– Itt lakok. Mégis hol lennénk?
– House lakásában.
– Mi van? – nézett Cuddy értetlenül.
– Nem szokásom az anyámmal a szexről beszélni. de az összes pasid, akikkel az elmúlt egy évben lefeküdtél, nem nagyon dobtak fel, de ettől a pasitól…
– Jó talán igazad van! És mégis mit csináljak?
– Menj el hozzá!
– Oké, akkor megyek.

***

House nem nagyon bírt magával azután, a csók után. Egyszer csak felpattant és elindult már épp kinyitotta az ajtót, mikor meglátta a nőt az ajtóban.
– Oh, hello! Én csak épp.
– Oh, ha el akartál menni… – kezdte zavartan.
– Igazából hozzád indultam – mondta szintén zavartan. Lisa nem mondott semmit, csak álltak egymással szemben. Egyszer csak House berántotta és megcsókolta, Cuddy azonnal elkezdte tolni a férfit hátrafelé. A férfi egy kicsit megemelte, a nő pedig a lábait a férfi derekára csavarta. A háló előtt tíz méterrel House megbotlott valamiben és hátra esett, Cuddy meg rá.
A földön volt valami kis csavar, ami nem túl szép sebet ejtett a férfi fején. Amikor épp felpisszent volt a Cuddy újra lecsapott ajkaira House nagy szerencséjére. Tudta, ha elmondja a kis balesetet valószínű, hogy Lisa egyből a sebbel foglalkozna. Greg érezte, hogy valami meleg folyik a fején végig egészen a földig. “Mekkora mázli, hogy smárolás, közben csukva a szeme” gondolta és hevesen visszacsókolt. House áttért a nő nyakára, ott sokáig elidőzött. Majd mikor tovább haladt egy lilás piros folt látszott Cuddy nyakán.

***

Fél óra múlva zihálva feküdtek a földön. Cuddy épp beletúrt a férfi hajába mikor érezte, hogy az, nedves.
– Mi a…? – kérdezte és felemelte a kezét, amin most a diagnoszta vére volt.
– Jól vagy?
– Persze miért? – kérdezte tetetett értetlenséggel.
– Vérzel.
– Ah! Csak bevertem a fejem semmi komoly ne aggódj! – ennek ellenére Cuddy felültette Houset és megnézte a sebet.
– Semmi komoly? – utánozta cinikusan – Ez nem egy bibi, ez a seb legalább két centis és legalább ugyanilyen mély. Össze kell varrni.
– Jaj, ne csináld már! Majd összevarrod később – nyávogott.
– Nem, ezt most varrom össze! – majd felvette a férfi ingjét keresett cérnát, tűt, fertőtlenítőt, érzéstelenítőt stb. – Amúgy mibe verted bele a fejed? Vagy esetleg hegyes a parkettád?
– Múltkor szétjött az egyik kilincs, biztos kiesett belőle a csavar és bele állt a fejembe.
– De nem szóltál volna, inkább megvártad, amíg egy kis vértócsa nem lesz a földön – térdelt le a férfi mellé a tűvel.
– Nem akartam abba hagyni, már belelendülte.
– Jaj! – mondta és hozzá látott a fertőtlenítéshez, érzéstelenítéshez majd összevarrta és végül rakott rá egy kötést.
– Remek most van egy fehér négyzet a fejemen.
– De legalább nem vérzel – majd visszaült mellé.
– Na most, hogy játszottunk doktor néniset, játszhatnánk valami mást is – mondta House kacéran és közelebb hajolt, hogy megcsókolja, azonban ezt a nő keze meg akadályozta.
– Viszont, hogy ne álljon bele semmi a fejedbe, inkább eljuthatnánk a hálóig! – Greg felállt és felhúzta a nőt.

***

Hétfő reggel az első útja Wilsonhoz vezetett. Amikor az onkológus meglátta ki jött egyből letette a tollat és a lényegre tért.
– Na mi volt a randin? – House hátra fordult, hogy becsukja az ajtót, Jamesnek persze egyből feltűnt a sebtapasz – Mit csináltál a fejeddel, ugye nem Cuddy vert meg?
– Dehogy, bár Cuddynak köze van a dologhoz.
– Akkor mégis megvert.
– Inkább csak nem jutottunk el a hálóig és egy csavar beleállt a fejembe! – mondta mosolyogva.
– Ez aztán a vad szex!
– A kórházban olyan, mint egy rabőr, de az ágyban. mint egy vadmacska – az arcán még mindig az az önelégült mosoly.
– Örülök, hogy boldog vagy!
– Hát még én!

***

1 hónappal később House úgy mozgott Cuddy lakásában minta mindig is ott élne. Adam is megszokta, hogy ha reggel felkel nem ő az első, aki a TV-ben mesét néz. És örül is, hogy ott van velük House, mert bár Bennel jól elvan, de vele nem lehet annyi mindent csinálni mint Greggel. Vele könnyebben beszélt lányokról, főleg, hogy Ben húga tetszik neki. Ma délután is kinn a kocsi feljárón kosaraztak.
– Ma Ben húga elmegy popom válogatásra – hozta a fel a témát hirtelen.
– Jaa, szeretnéd, ha ott lenne miniszoknyába a pálya mellett – mondta House és bedobta csont nélkül a labdát.
– Ja az, jó lenne!
– Hány évvel fiatalabb nálad ez csaj? – odadobta a srácnak a labdát.
– Csak eggyel. Alattam, jár – erre a diagnoszta, kérdő tekintettel nézett rá – mármint a suliban – kezdett magyarázkodni.
– Nekem aztán nem kell magyarázkodnom, tudom milyen tininek lenni, titokban piálni és cigizni.
– Nem cigizek! – tiltakozott.
– De inni iszol.
– Nem sokat. Soha nem voltam részeg, na jó egyszer! – tette hozzá.
– A bulikon van pia, idősebb csajok, akik hajlandók a szexre, és persze füves cigi meg vízi pipa.
– Tényleg nem mondod el anyának, hogy ittam?
– Abból nekem mi hasznom van? Akkor ideges lesz, és ha ideges lesz nem fog lefeküdni velem. Másrészről minden tini ezt csinálja, anyád se volt egy szent az egyetemen – erre eszébe jutott az a bizonyos éjszaka és elmosolyodott.
– Áh, Wilson mesélte, hogy együtt voltak az egyetemen.
– Igen de visszatérve a pompon szépséghez miért nem hívod el randira. Vagy a haverod nem akarja, hogy a húgával randizz.
– Nem erről van szó, csak… áh nem tudom miért nem hívom el csak nem és kész.
– Félsz, hogy nemet mond?
– Nem, csak nem vagyok az a romantikus fajta és.
– Oh, ezt nekem nem kell mondanod, attól félsz, hogy megbántod és olyan apró kifogásokat keresel mint, hogy van jogsim de kocsim vagy mocim nincs meg hasonlók. Van egy ajánlatom.
– Halljuk!
– Odaadom a motorom, ha elhívod randira!
– Komolyan?
– Naná!
– Oké -és most ő dobta be csont nélkül, Cuddy épp akkor parkolt fel a feljáróra így arrébb álltak.
– Hali – szállt ki Lisa a kocsiból adott egy szokásos puszit az ő “egyetlen kicsi fiának” és egy gyors csókot Housenak – Greg! Miért nem mondtad, hogy a beteged szétverte az MR gépet?
– Nem is tudtam róla! – majd elővette a csipogóját és megnézte. Valóban a csapat rácsipogott csak épp nem hallotta.
– Majd holnap megkérdezem mi volt a baja.
– Még ma, ha lehet!
– Oké.

***

Adam egyik este valami papírt keresett, amit Cuddynak kellet kitölteni az osztálykirándulással kapcsolatban. Belenézett a fiókba is, de amit ott talált az, teljesen meglepte. Azt tudta, hogy az anyja egy spermadonor az apja, de azt nem, hogy a donor House.
A diagnoszta és az igazgatónő még a kórházban volt. Nem hitte el, hogy képesek voltak tőle ezt eltitkolni. Hihetetlenül dühös volt. Kitette a lapot az asztalra jelezve, hogy megtalálta és utána elment.

***

Este mikor Lisáék hazaértek ledobták a kabátjukat és jókedvűen mentek be, de mikor a nő megtalálta az asztalon a lapot lefagyott a mosolya.
– Adam! – kiabált kicsit aggódva – Adam!
– Ne kiabálj biztos, fenn van a szobájába – nyugtatta le House. Cuddy az orra alá nyomta a papírt. A férfi arcáról is lefagyott a mosoly.
– Adam? – kezdte szólongatni most már ő is a fiút. Majd felment a szobába de ott senki nem volt.
– Nincs, fen? – kérdezte House, a hangja enyhe aggodalomról árulkodott.
– Nincs. Egyszerűen elment! – Cuddy teljesen kiakadt.
– Oké, akkor hívd fel a barátaid én pedid megnézem a sulit meg néhány deszkás parkot.
Azzal visszavette a dzsekiét és felült a motorjára. Persze nem a suliba vagy a parkba ment, tudta, hogy Adam olyan helyre fog menni, ahol az anyja nem keresné és ez nem volt más, mint az egyetlen olyan kocsma a városban, ahol kiadják a piát. Amin belépett megcsapta az a szokásos szag: cigi és alkohol szag. A fiú neki háttal ült egy asztalnál és érdekes módón csak colát ivott. Leült mellé. Adam szem forgatva csúszott beljebb.
– Sajnálom, tudnod kellett volna de ez. bonyolultabb, mint hinnéd – kezdte House.
– Bonyolultabb? – kérdezte Adam hihetetlenkedve.
– Abban nem hazudott anyád, hogy egy spermadonor a biológiai faterod.
– Csak azt nem mondta el, hogy a spermadonorával jár – mondta szarkasztikusan.
– Nézd, sajnáljuk, mind a ketten, nem hazudunk többet de, meg kell értened, hogy azért nem mondtuk el, hogy ne zavarjuk össze. És amúgy se vagyok egy minta apa. Általában úgy nevelünk gyereket, ahogy minket neveltek, de nem akarok olyan lenni, mint az apám, ezért olyan voltam, mint a – hírtele nem találta a megfelelő szót – barátod.
– És ez így is volt jó! Nem parancsolgattál, nem kiabáltál, nem küldtél el lefeküdni. Veled lehetett beszélgetni mindenről, még olyan dolgokról is, amiről Bennel nem.
– Tényleg nagyon, nagyon sajnáljuk, és anyád nagyon aggódik érted, és ha nem megyünk haza, felhívja a fél várost és sok lesz a számla – próbált viccelődni Greg.
– Oké – adta meg magát. Felálltak és kisétáltak a motorhoz majd felültek és hazamentek.
Cuddy tényleg a telefonnal a kezében ült a kanapén. Amint meglátta fiát hirtelen felugrott és átölelte.
– Adam! Soha többé ne csinálj ilyet!
– Te se! – nézett komolyan a fiú.
– Meg ígérem, hogy soha többé nem hazudok neked!
Este Lisa nyugodtan feküdhetett le. Lekapcsolt az olvasólámpát és mellette alvó férfira nézett. Fejét a vállára hajtotta, kezével átölelte a mellkasát és lábát a combjára rakta, válaszképp a férfi átölelte és fejét a fejéhez döntötte. Majd egy apró szócskát súgott a fülébe.
– Szeretlek!

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..