2×23 – Na, ki az apuci?

Eredeti cím: Who’s Your Daddy?

Rövid ismertető

Felbukkan a kórházban House doki gimnáziumi barátja. Furcsa történetet ad elő arról, hogy miért csak néhány napja ismerte meg a lányát. Elmondja azt is, hogy szörnyű hallucinációk gyötrik szegény gyereket. House a tőle telhető legnagyobb lelkesedéssel próbálja megoldani a különös esetet, miközben arról győzködi a barátját, hogy a lány nem az, akinek mondja magát. A vizsgálati eredmények csak tovább bonyolítják az amúgy sem egyszerű helyzetet.

Részletes ismertető

Crandall, House egykori “barátja” újonnan megtalált lányával − Leonával − ülnek a repülőgépen, hogy elhagyják a múltat. A Leona a Katrina-hurrikán áldozata lett, így a lány 8 hónapot töltött az utcán.
A repülőn épp arról beszélgetnek mennyire büszke Crandall lányára, aki hirtelen hallucinálni kezd, majd összeesik.

Az intró utáni képen Houset látjuk, aki fel alá járkál lakásán. Fájdalmai miatt az éjszaka nem tudott aludni, reggelre pedig feladja és előkészíti a morfium injekiót. Ekkor azonban Cuddy hívja és értesíti a fiatal lány korházba kerülésének okairól: Leona szíve nélkül állt meg, hogy szívinfarktusa lett volna.

House Cuddyhoz megy, és a spermadonorok egyikével sem elégedett. Erre Cuddy az összes spermadonor dossziét átnyújtja House-nak tanulmányozni.

Leona ismét hallucinál, ami azt jelenti, hogy a tünetek okát máshol kell keresni. House szerint nem-tipikus görcsrohammal állnak szemben, nem hallucinációval. Azt mondja, hogy a szívproblémáknak nincs köze a “hallucinációkhoz”, amelyek valójában Leona fájdalomérzetre adott reakciója. A lány fájdalomra adott válaszát úgy tesztelik, hogy MR gépbe rakják, House pedig fájdalmat okoz neki. House ezalatt megpróbálja Leona-t rábeszélni, vallja be, Crandall nem az apja, de a lány nem áll kötélnek. House következtetése a fájdalom és a hallucináció kapcsolatáról helytálló.

Housenak továbbra is fáj a lába. Úgy próbálja elterelni figyelmét róla, hogy kilométereket ró a kórház folyosóján (fura viselkedésének okát csak Cameron veszi észre).

Eközben Cuddy megkéri Houset, hogy a meddőségi kezeléshez szükséges napi két injekciót adja be neki miután megbizonyosodik, hogy House nem mondta el a titkát senkinek. Közben megpróbálja rávenni Cuddyt, hogy ne papírról válasszon donort, hanem ismerje az illetőt, hogy tudja kedveli-e.

Wilson láthatóan féltékeny Crandallra. Leonanál azt gyanítják, hogy a fájdalom-hallucináció páros egy autoimmun betegség tűnete és csontvelő-átültetést javasolnak. A régi csontvelő kiölése alatt azonban valami távozik Leona száján. Kiderül, hogy az emésztőrendszerével gond van és visszafelé működik. Szerencsére a csontvelő-kezelést még időben le tudták állítani. Májbiopsziába kezdenek, mialatt House azt tanácsolja Crandall-nek, hogy ne alakítson ki túl szoros kötődést Leonával.

Amint Wilson és House megbeszéli az esetet, Wilson kiváncsi lesz, hogy House miért törődik annyit Crandall-lal. House elmondja neki, hogy annak idején lecsapta Crandall menyasszonyát a barátja kezéről.

Mielőtt a biopsziát befejeznék, House csapatát az irodájába rendeli, hogy hallgassanak meg egy CD-t, amin Leona nagyapja játszik, aki hamis hangra panaszkodik, miközben a felvétel tökéletes. Ez vezeti nyomra őket: Leonának vas halmozódott fel a szervezetében, mint a nagyapjának.

House egy ösztöndíjra pályázót interjúvol Cuddy irodájában. Valójában a zavarában horkantgatva nevető, idióta Patrick az egyik sperma donor, akit Cuddy kiválasztott. Cuddy hamar rájön és zavartan távozik is.

Leonát az új diagnózis alapján kezelni kezdik, de légzési nehézségei lesznek. House úgy gondolja, hogy az összezavarodott emésztőrendszere, a salakanyagot és vele a fölösleges vasat ahelyett, hogy kiürítené, Leona tüdejébe juttatta. Foreman szerint valami gomba áll a háttérben. House mindkettőt kezeli.

Wilson House irodájába megy, ahol Ingrid (a masszőr az Elvonási tünetekből) House lábát masszírozza. Wilson szerint Housenak azért fáj a lába, mert megcsináltatta Crandall apasági tesztjét, amely pozitív eredménnyel jött vissza. House tagadja. Megjelenik Cameron is, hogy közölje a kezelés eredménytelen és zavartan távozik az erősen félreérthető masszást látva.

House úgy gondolja, hogy Leona hazudott arról, hogy mit csinált az elmúlt 8 hónapban, felébreszti a lányt és megtudja tőle, hogy valójában egy lemezfelvételre használt zenei stúdióban volt New Orleans-ban. Ez segít beazonosítani a Leonát megtámadó gombát.

Cuddy megjelenik House irodájában és kínos csönd után köszönetet mond Housenak, aki tudja, Cuddy nem csak ezért jött. House: “Azért jött fel ide, hogy köszönetet mondjon?” Cuddy zavartan néz, “Nem.”-et mond, majd távozik.

House közli Leonával, Candrall az apja.

A záróképen House kanapéján fekszik, kinyitja Crandall apasági tesztjét, amely negatív eredményt mutat. Az üres fecskendő arra enged következtetni, hogy végül beadta magának a morfium-injekciót.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..