2×16 – Biztonság

Eredeti cím: Safe

Rövid ismertető

Egyre jobban unja House hóbortjait Wilson, és azt tervezi, hogy tényleg elköltözik a legjobb barátjától. Cuddy furcsa eset miatt hívja fel House dokit. Egy tinilánnyal van a gond, akin néhány hónapja szívátültetést végeztek. Most furcsa allergiás reakciók gyötrik. Az eset mindennaposnak látszik, de amikor kiderül, hogy mindez a steril szobában is megismétlődik, Gregory House és csapata ráveti magát az esetre. Minél előbb tudni akarják a rejtély okát.

Részletes ismertető

Dan tinédzser barátnőjét − akinek súlyos allergiája mellett nemrég szívátültetése is volt − anyja steril szobába zárva tartja, s Dant csak a szükséges óvintézkedések után engedi be hozzá. Melindának szemmel láthatóan nem tetszik a bánásmód, miközben édesanyját szidja allergiás rohama támad. A segítségre siető anya adja be a megfelelő injekciót, ezzel elhárítva a közvetlen veszélyt.
House Wilson előtt ébred, hogy a mosogatóba csempéssze koszos lábosát − tegnap ő lett volna soros, azonban úgy tűnik minden alkalmat megragad, hogy Wilson mosogasson aznap is. Amikor Wilson felfedezi az edény-kupacot nem tűnik túl boldognak, azt gyanítja House házon kívül szeretné már látni. Beszámol tizenéves lány esetéről, s House figyelmét rögtön fölkelti, mikor megtudja a roham steril szobában zajlott.

Szerinte valaki hazudik. Hamar fény derül a tinédzser fiú titkára, miszerint péntek este a lánynál aludt. (Az ablak mellett álló fára mászva jutott be Melindához.) A sperma-teszt után azonban kiderül, nem a fiú hibájából lett beteg. House szkeptikus. Amikor Dan bevallja, hogy penicillint szedett, House közli vele, hogy Melinda allergiás a penicillinre és az ondóváladékkal átkerülhetett a szervezetébe.

Már éppen hazaengednék a lányt, mikor újabb allergiás roham jelentkezik. Ez nem a fiú hibájából, mi több a lány közli, a korábbiért sem Dan a felelős, hiszen nem penicillin alapú antibiotikumot használt. Attól tartanak, hogy a beültetett szív okozza a gondot, de tévednek.

Eközben Wilson hazaérkezik, s a “ne zavarj, nővel vagyok” egyeztetett jelként kint hagyott sztetoszkóp miatt nem tud bejutni, a bejáratnál alszik el. Órákkal később House engedi be, de nő sehol. Wilsont frusztrálják House gyerekes játékai.
Később dühösen kérdez rá, hogy letörölte-e az albérletről hagyott üzenetét. House elismeri és arra hivatkozik, hogy a házasságának lőttek, beismerhetné végre. Azt javasolja, hogy legalább addig élvezzék az életet. Miután Wilson elalszik, House vizes edénybe teszi barátja földre lógó kezét.

Melinda eltűnik, Foreman találja meg a tetőre vezető lépcsőn, majd a bénulás korai jeleit veszi észre rajta. Egyre rosszabbul van, a bénulás eléri a tüdejét, a szíve is alig ver. Wilson radikális megoldást javasol. A lányt az intenzív osztályra küldi, a liftben Foreman és House kíséri. A beszállás után House megnyomja a vészleállító gombot, majd ráveszi Foremant, hogy kullancsot keressenek Melindán. Úgy gondolja Dan vihette be péntek éjjel a kullancsot, átvizsgálása után azonban semmit sem találnak. House a lift továbbindítását követően sem hagyja abba a keresést, ezúttal a lány vagináját ellenőrzi. Megtalálja az állatot, amit éppen eltávolít mikor a liftajtó kinyílik − ezzel erősen drámaira sikerül a végkifejlet.

House és Wilson kilépve a liftből tárgyalják meg az eset végét, amikor hirtelen eltörik a botja. Döbbenten néz, s Wilson felvilágosítja: “Úgy tűnik, valaki félig elfűrészelte a botodat, amíg aludtál.” House végre megkönnyebbül, hogy Wilson hajlandó volt beszállni a kölcsönös szívatásba.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..