Lisa Edelstein » Cikkek, interjúk

Rajongói levelezőcíme:

Lisa Edelstein
Anthem Entertainment
9595 Wilshire Blvd.
Suite 900
Beverly Hills, CA 90212
USA

“Szerintem már beleszeretett House-ba”

» Adott valaki (esetleg az apja) tanácsot (az orvosi tanácsokra gondolok), a műsort, azon belül a karakterét illetően?

Nos, mivel édesapám orvos, nagyszerű volt, mert mindig kedveltem a gyógyítást, és amikor gyerek voltam mindig élveztem mikor elkísérhettem a kórházba. Láttam ahogy öltéseket tett, de történt egy csomó más, szörnyű dolog is a sürgősségin, emberek haltak meg, sikítoztak, véreztek. Nagyon izgalmas volt. Tulajdonképpen nekem nem kellett iskolába járnom, hogy orvos legyek, miközben csak a tévében játszom. De apám szerette, szeretett kritizálni, ha valami rosszat látott, de úgy gondolja, hogy a műsor elég pontos és nagyszerű.

» Mielőtt színésznőként felfedeztünk téged, szinkronizáltál (A francia éjszaka királynője), és háziasszony voltál az MTV-n.

Nos, Az éjszaka királynője ténylegesen az MTV előtt volt. Csak tinédzserként jártam New Yorkot és egy csomó felkérést kaptam. De aztán egy teljesen más világ következett. Manapság az internet a legfontosabb, és minden világszerte elterjedt. Aztán minden a mikrokozmoszról szólt a különböző városokban, és ami New Yorkban történt az más volt, mint ami Párizsban, San Fransiscóban történt. Ez volt minden…felfedezhetsz egy egészen új világot, ha egy másik városba mész.

» Talán te leszel az éjszaka királynője ma este Monte Carlóban, és felpezsdíted a színpadot!

Úgy gondolom, hogy valószínűbb, hogy a reggel királynője legyek. Túl korán felébredek, hogy az éjszaka királynője lehessek.

» Térjünk vissza a karakteredre, Cuddyra. Mi az, ami elbűvölt téged benne? És el szoktad mondani az íróknak az ötleteidet, hogy mit szeretnél látni Cuddy jövőbeli kalandjaiban?

Nagyon szeretem a karakteremet. Cuddy erős és okos. Szereti szexinek érezni magát, habár ő az, aki irányítja a kórházat. Bonyolult, érdekes, nagyon sokszínű, és azt gondolom, hogy a tulajdonságok egy része az évek során alakult ki, mivel sok időnk volt megformálni a karaktert, és most még több időm van, hogy továbbfejlesszem és betanuljam a szerepem. Ahogy múlik az idő, egyre mókásabbá válik Cuddyt játszani. Az évad elején úgy tűnt, mintha besétálnál a sorozatba néhány résszel, és sok mindent meg kell mutatnod abból aki vagy rövid idő alatt. De 4 vagy 5 év szerepjátszás után mindaz amit teszel annyi, hogy besétálsz, és mindenki felismer, és veled, és a karaktereddel vannak. És azután egy teljesen más élet következik.

» Számítottál arra, hogy a sorozat ilyen sikeres lesz? Manapság az emberek odavannak az amerikai tv show-kért. Elvártad, hogy valami ilyesmi történjen amikor bemutatták a sorozatot?

Erre soha nem számíthatsz. Amikor a kezedbe kerül a szövegkönyv, elolvasod, hiszen több dolgot el kell döntened: Jó ez a szövegkönyv? Szeretem e egyáltalán? És ha a szereplés 7 éven keresztül tartana, unatkoznék a forgatás alatt, egy nagyszerű időt tölthetnék el, vagy egy valódi pokol volna. Azonban a House-nak nagyon tetszett a szövegkönyve. Doktor Cuddy egy nagyszerű szerepnek tűnt. Egyik évben elindult az Amerikai Ideál című műsor, melybe sok ember bekerült, és rengetegen nézték. Igazán hálásak vagyunk mindezért, és a támogatásért. Úgy gondolom, hogy szerencsések lettünk, és még nagyobb szerencsénkre, volt egy műsorunk, amit bemutathattunk.

» Te is sorozatfüggő vagy?

Átmenetet képezek. De úgy gondolom manapság van néhány jó tévéműsor. A Mad Men egy igazán érdekes, csodásan megtervezett tévé-program. A Big Love fantasztikus, egy Mormonról szól, akinek van egy csomó felesége Utahban − ez lenyűgöző. Lost − szerintem ez igazán nagyszerű. Manapság nagyon sok jól megírt sorozat van.

» Nos, személy szerint remélem, hogy megtisztelsz minket azzal, hogy Párizsban a Zap8 csatornán fellépsz. Jártál valaha Párizsban?

Igen, már jártam néhányszor Párizsban, van egy barátom, aki ott él, így rá vagyok kényszerítve, hogy ott maradjak néhány napra, amikor meglátogatom. És a legjobb helyekre elvisz, így nem is olyan rossz.

» Amint már említettem, megtiszteltetés lenne, ha láthatnánk a csatornánkon. Köszönöm szépen.

Oh, igen, természetesen. Merci beacoup.

» Lisa Edelstein, megtiszteltetés számunkra, hogy láthatunk, a Doktor Houseban. Te vagy a híres Lisa Cuddy, és lenne még egy rövid kérdésem (tulajdonképpen a lányom számára), bele fogsz (a karaktered) szeretni Doktor Houseba?

Szerintem már beleszeretett Houseba.

Modern Dog Magazin

Lisa a Modern Dog magazinban - képek

Gratulálunk a sikerhez, amit a House-beli karaktere Dr. Lisa Cuddy hozott. Milyen érzés önnek színészként egy állandó szerepben lenni egy ilyen nagy tiszteletnek örvendő sorozatban?

Hát, egy álom persze. Erre vágyik minden színész, és ezzel teljes mértékben tisztában vagyok.

» Mi az, amitől a Doktor House ennyire tetszik az embereknek?

Nagyon agyafúrt a sorozat. Sok műsor lebutítja a dolgokat, a Doktor House nem ilyen.

» Hogyan írná le a kapcsolatot az ön karaktere és Dr. Gregory House között?

Egy nagyon felnőtt kapcsolat. Van közös múltjuk, és jövőjük. És ott van ez a romantikus feszültség köztük.

» Hogyan viselkednek a színészek, mikor nem forog a kamera? És milyen Hugh Laurieval együtt dolgozni?

Hugh nagyon keményen dolgozik. Annyira koncentrál arra, amit éppen csinál. Amikor forgatás van, ő dolgozik. De egyszer-egyszer mond vagy tesz valami olyat, amitől sírva nevetek. És Robert Sean Leonard… óóó, annyira vicces… Nincs annyi közös jelenetem Jenniferrel, Jessevel, és Omarral, de nagyon jók.

» Az írás őrülten intelligens. Mennyivel a felvétel előtt kapják meg a forgatókönyvet?

Egy nappal előtte.

» Olyan, mint a karácsony előtti várakozás?

Teljesen olyan. De néha nem egy jó karácsony. Olyan vagyok, mint egy 12 éves gyerek: minden oldalon rajta akarok lenni!

» Tudna mesélni a mostani háziállatairól?

Most két állatom van otthon. Bug, a macska, és Wolf E. Volt még két másik, Sandwich és Bumpa, de ők az elmúlt két évben pusztultak el.

» Nehéz időszak lehetett.

Igen, az volt. Tudja, a kutya annyira jó barát. Az idő nagy részét azzal töltjük, hogy megelőzzük a halálukat, de végül ez nem sikerül. Így megy ez. És most attól félek, hogy előbb halok meg, mint a kutyáim. Ki fog rájuk vigyázni?

» De még ott van önnek Bug és Wolf E.

Igen, és az a vicces, hogy Wolf E.-val van a legtöbb gond, és még mindig ott van velem. Alzheimer-e van, agykárosodása, tudja… Jóga-matracok vannak leterítve szerte a házban, mert nem tud többé fapadlón járni. Foszlányokban állnak a matracok, és az emberek azt hiszik, hogy ez valami belső építészeti kinyilatkoztatás.

» Hány éves Wolf E.?

17.

» Annak ellenére, hogy egy elfoglalt színésznő, akad ideje, hogy aktívan résztvegyen az állatok megmentésben. Mi vitte bele ebbe a dologba?

Örökbefogadtam egy macskát, és végül egy másik macska is hozzám került… Akkoriban volt néhány szobatársam, és az egyik lánynak volt egy négy hónapos kiskutyája. Ezen a bizonyos napon kinn voltam a kertben a kutyával. Próbáltam lehűteni a locsolóval, és egyszer csak kiszaladt az úttestre, és elütötte egy autó. Elrohantnam vele az állatorvoshoz. Emiatt az eset miatt alakult ki ez a hihetetlen kapcsolat köztünk. Felelősnek éreztem magam, mikor hazajött a kutyus. Az orvos azt akarta, hogy állandóan fürdessem meg szegényt a ketrecében, és hagyjam, hogy magára pisiljen; hogy ne mozdítsam el onnan soha. De a kutyus mindig szólt, hogyha pisilnie kellett, én pedig odamentem, és L-alakot formálva a karjaimból megfogtam a bordái alatt, és kivittem szegényt, mint egy tálcát. A szobatársamnak nem volak meg az eszközei, amivel kezelni tudta volna a kutya helyzetét. Szóval, mikor a lány kiköltözött, én megtartottam az ebet. Ő volt Sandwich (szuka). 13 évig élt.

» Önkéntes a Best Friends Animal Society-nél. Mit tisztel leginkább a Best Friends-ben?

Nos, voltam a Menedékhelyen /Best Friends Menedékhely, Utah/. Gyönyörű hely. Elképesztően jól szervezett. Rendkívüli. Minden az állatokért van.

» Hogy viseli a mostani trendet, hogy az állatkereskedésekben lévő kutyákat úgy veszik meg, mint valami divatos kiegészítőket?

Óóó, ez annyira rossz a kutyáknak. Maga az egész ötlet, hogy megvesszük a kutyákat… Annyi kutyának lenne szüksége arra, hogy megmentsék.

» Mit ajánlana annak az olvasónak, aki épp kutyát szeretne venni? Milyen okokat adna arra, hogy inkább a megmentés útjára lépjen?

Egy menedékhelyen megkaphatja ugyanazt, mint egy állatkereskedésben. Az emberek azt gondolják, hogy többet megtudnak a kutya múltjáról, ha egy kereskedésben veszik meg, de gyakran ez nem így van. Azt gondolják, hogy problémás kutyát kapnak a menedékhelyről. Tudja, Cesar Milan tanította be a kutyáimat tíz évvel ezelőtt…de igazából engem tanított be. Gyakran nem a kutya a problémás, hanem a gazdája. Az embert az, aki be kell tanítani.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..