Emmy-jelölés, 2005

Hogyan fogadta Hugh Laurie 2005-ös Emmy jelölésének hírét? “Zavarban vagyok!” A brit House-sztár – a helyzetvígjátékok veteránja (Stuart Little, 101 kiskutya) – ezzel a jelöléssel az első szakma elismerést zsebelte be a goromba, de sziporkázó Dr. Gregory House szerepének megformálásáért. A PEOPLE Magazin-nak közvetlenül a bejelentés után sikerült utolérnie Laurie-t. Rövidebb interjú 2005-ből, “csuporka” – Bata Enikő fordításában! Köszönjük Neked is: 8)

» A családod (Jo Green a felesége, és három gyermekük) otthon van, Angliában. Beszéltél már velük?
(Ilyen kora reggel) egyelőre próbálok némi méltóságot szerezni, és felöltözni. Mert mégsem hívhatom fel őket meztelenül, nem igaz? Szóval, még hátra vannak ezek a hívások. Mindenesetre a helyzethez illő méltóságteljes és kellően laza hangot fogok majd használni; már ha sikerül…

» Legtöbben vígjátékokból ismernek, de végül mégis egy komoly szerep megformálása hozta meg számodra a jelölést.
Ez még a mai napig szokatlan terep számomra. Sok-sok éven át, főleg Angliában, abból éltem, hogy pofákat vágtam, és felbuktam különböző dolgokban.

» Mi jár a fejedben most?
Rémisztően izgatott vagyok (a jelölés miatt), és totálisan úgy érzem, hogy nem érdemlem meg, de azért majd átveszem! Eddig is sok elismerő kritikát kaptál a Dr. House-ért. De lett már ezekből valaha olyan komoly elismerés, mint ez a mostani jelölés? Ha jól emlékszem, csakis a párhuzamos univerzumokban! Mindig is bíztam a sorozat sikerében, és azt gondoltam, hogy amit csinálunk, az jó. De jónak lenni, és elismerten jónak lenni, tudod, az teljesen más. Zavarban vagyok!

» Mit szeretsz a szerepedben, Dr. House karakterében?
Szeretem benne, hogy nem tudom jellemezni, pedig elég gyakran megkérnek rá: “Jellemezd egy mondatban!” Hát, nem tudom! Nem is lehet. És szerintem pont ez az, ami olyan káprázatos benne. Végtelenül ellentmondásos és bonyolult, már majdnem olyan, mint egy emberi lény.

» Az Emmy-jelölés jobb ellátását jelent majd a forgatások alatt?
Egész biztos vagyok benne, hogy mostantól minden reggel friss fügét fogok követelni, amiket Algériából, de csakis Algériából hozathatnak. És persze ezentúl csak és kizárólag pezsgővel fogok mosakodni.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..