A legnézettebb sorozat – 2009-ben is

A “Doktor House” már 2008-ban bekerült a rekordok könyvébe, mint a legnézettebb sorozat (88 millió nézővel világszerte) – megelőzve a korábbi trónbitorló “CSI”-t. Nem kétség, hogy a “House”-nak mindenhol nagy rajongótábora van, és, ha csak a tévés nézettségeket tekintjük, akkor is a legnézettebb epizódját 72 millióan látták az USA-n kívül! (Sajnos nem tudom, melyik rész lehetett ez.)

[origo] – House minden riválist elintézett

2009-ben nem volt nézettebb sorozat a Földön, mint az itthon is népszerű Doktor House.

Számítások szerint 2009-ben, az Egyesült Államok területén kívül 72 millió tévéző látta első sugárzásra a Doktor House legnézettebb epizódját (ehhez hozzáadódnak még a letöltők), míg a Helyszínelők élenjáró részének legjobb összesített eredménye 57,7 milliós, írja a deadline.com. Harmadik a Miami helyszínelők, 51,3 millió tévézővel, ahogy az amerikai tévés exportcikkek közt jól áll még a Lost és a Született feleségek.

House különösen népszerű Európában. Franciaországban, ahol a 2008-as számokhoz képest 30 százalékos növekedést regisztráltak, bő kilencmillióan követték átlagban a részeket. Közel ötmillió olasz és bő négymillió német rendszeresen figyelte a sorozatot, de Lengyelországban is igen kedvelt volt, 3,3 millióan követték tavaly. Magyarországon egymilliós a tábora, de célcsoportban is rendre 30 százalék fölött teljesít a Tv2 szerda esti műsora.

[origo]

comment:com – Egész Európa House-t nézi

Kedvenc dokink
Nemcsak Magyarország, hanem egész Európa egyik legkedveltebb sorozata a kissé karcos modora és irgalmatlanul tuskó beszólásai miatt (is) kedvelt diagnosztáról szóló sorozat, a Dr. House: a Mediametrie nevű tévés nézettségelemző cég adatai szerint ezt nézik a legtöbben Európában, immáron második éve zsinórban. A House előtt a CSI:Miami számított a legnézettebb amerikai exportsorozatnak, úgy látszik a jónépnek elege lett Horatio napszemüvegéből.

A House-t gyártó NBC Universal mintegy 250 piacra adta el a szériát, de sehol nem lett olyan sikeres, mint errefelé: Franciaországban 9,3 milliós átlagnézettséggel megy hetente, ami a 2008-as adatokhoz képest 30 százalékos emelkedés. Az olaszoknál 4,7 millió embert érdekel vasárnap esténként, a németeknél pedig 4,2 milliót. Mi az átlagosan egymilliós nézettséggel (TV2 és AXN) le vagyunk maradva, de megelőzzük a hollandokat, ott csak 793 00 nézője van a morózus gyógyszerfüggőnek.

A statisztikák kedvelőinek még egy adat: a House legnépszerűbb epizódját a felmérés szerint 72 millió néző látta az USA-n kívül (2008-as eredmény), amivel tizenötmillió nézőt vert a CSI-ra (57 millió), húszmilliót pedig a CSI:Miamira (51,3 millió). A 2009-es listára a Mediametrie szerint felkerül majd a FlashForward és az NCIS is.

[comment:com]

Csatlakozás a társalgáshoz

2 hozzászólás

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .